PGŽ nastavlja sa sufinanciranjem Riječkog karnevala

„Županija se svake godine pridružuje događanjima u petom godišnjem dobu po kojem smo poznati kao najkarnevalskija županija. Iznosom od 90 tisuća kuna financiramo izbor kraljice karnevala te dolazak maškaranih grupa iz raznih dijelova Županije i Hrvatske na Riječki karneval“, rekla je Marina Medarić, zamjenica župana

Rijeka – Primorsko-goranska županija i ove godine nastavlja sufinancirati Riječki karneval. Zamjenica župana Marina Medarić, u ovoj prigodi Kremienčica Medić i Ines Boban Štiglić iz TZ Grada Rijeke, u prisutnosti pročelnika Ureda županije Gorana Petrca (Kremienčić Fredić) te Meštra Tonija i kraljice Karnevala Nikol Marelja Bošnjak, potpisali su Ugovor o sufinanciranju 36. međunarodnog Riječkog karnevala, vrijedan 90.000,00 kuna.

„Županija se svake godine pridružuje događanjima u petom godišnjem dobu po kojem smo poznati kao najkarnevalskija županija. Iznosom od 90 tisuća kuna financiramo izbor kraljice karnevala te dolazak maškaranih grupa iz raznih dijelova Županije i Hrvatske na Riječki karneval“, rekla je Medarić.

„Drago mi je da se nastavlja suradnja sa Županijom koja je naš dugogodišnji partner i pokrovitelj prijevoza koji nam je bitan element u Riječkom karnevalu. Ovaj vikend očekuje nas povorka u kojoj će sudjelovati 106 grupa s preko 10 tisuća sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva“, rekla je Ines Boban Štiglić iz TZ Grada Rijeke uz poruku: „S maskom ili bez nje, budimo dio Riječkog karnevala“.

Uz zahvale na sufinanciranju Karnevala Primorsko-goranskoj županiji, Meštar Toni i kraljica karnevala Nikol Marelja Bošnjak iz Mesopusne Kumpanije Grada Grobnika pozvali su svih na veliko finale 5. godišnjeg doba, 36. međunarodna karnevalska povorka održat će se u nedjelju, 3. ožujka 2019. Godine na Korzu.

Tradicionalni međunarodni Riječki karneval jedan je od najvećih u Europi. Utemeljen je na višestoljetnoj tradiciji našega kraja, a od 1982. godine održava se organizirano u današnjem obliku. Riječki karneval predstavlja manifestaciju koja kombinacijom lokalnog folklora i mitologije starih Slavena doprinosi prepoznatljivosti Županije kao turističke destinacije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!