Pijani biciklist u Delnicama napao i ozlijedio policajca

Tijekom postupanja policijskih službenika, aktivno je pružao otpor te potom udario i lakše ozlijedio jednog od policijskih službenika

Rijeka – Policijski službenici Policijske postaje Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi.

Osumnjičenika je jučer oko 16 sati policijska ophodnja zaustavila na području DC 3, kod Delnica, gdje je u alkoholiziranom stanju krivudajući upravljao biciklom te ugrožavao sigurnost prometa. Premda su mu upućeni zvučni i svjetlosni znakovi za zaustavljanje, oglušio se na njih i nastavio vožnju prema Rijeci.

Međutim, policijski službenici su ga odmah sustigli i zaustavili, a tijekom postupanja ometao ih je i pritom vrijeđao. S namjerom sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje, aktivno je pružao otpor te potom udario i lakše ozlijedio jednog od policijskih službenika. Nakon što je uhićen i priveden u policijske prostorije utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,34 g/kg.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Prijavljen je i nadležnom općinskom sudu zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }