Platak zove posjetitelje: Ovog vikenda nastavlja se proljetni sportsko-zabavni program

U prošloj zimskoj sezoni smo imali skoro 90.000 posjetitelja, vjerujemo da ćemo te trendove nastaviti i tokom ljetnih mjeseci. Naša je obveza da infrastrukturu koju smo napravili popunimo i sadržajima te da ambiciozno zakoračimo i na veća tržišta, da dovodimo posjetitelje tokom cijele godine, kazao je zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Rijeka – Krenuo je proljetno-ljetni dio događanja na Platku, najavio je zamjenik župana Marko Boras Mandić manifestaciju koja će se održati ovu subotu.

– Imali smo izuzetno uspješan prvi maj, oko 2.000 posjetitelja i takvim tempom nastavljamo. Sinonim za Platak je zima i skijanje, ali cilj Platka je ovaj ljetni dio sezone te očekujemo i veći broj posjetitelja. U prošloj zimskoj sezoni smo imali skoro 90.000 posjetitelja, vjerujemo da ćemo te trendove nastaviti i tokom ljetnih mjeseci. Naša je obveza da infrastrukturu koju smo napravili popunimo i sadržajima te da ambiciozno zakoračimo i na veća tržišta, da dovodimo posjetitelje tokom cijele godine, ne samo turiste već i domaće. Vizija Platka je doista ambiciozna, malo regija u svijetu ima ovakav spoj mora, gorja, planina. Tu poziciju želimo maksimalno iskoristiti, da ta priča živi cijelu godinu i da iziđe iz okvira Kvarnera, Gorskog kotara ali i cijele Hrvatske. Želimo građanima omogućiti prvoklasan doživljaj te povezati Platak i NP Risnjak, da Platak bude ulaz u NP Risnjak, zaključio je zamjenik župana.

Pročelnik Valerij Jurešić je rekao da udvostručenje prometa iz godine u godinu pokazuje potencijal Platka kojem popularnost raste upravo zahvaljujući brojnim sadržajima.

– Uvjeti su stvoreni, popunjava se kalendar Platka, što pokazuje da smo na pravom putu i vidimo kolika je korist za zajednicu, cijelu Primorsko-goransku županiju ali i šire, rekao je Jurešić.

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić naglasila je da se svaka investicija pokazuje opravdanom i zahvalila se svima koji rade na novim i boljim sadržajima, dok je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič rekao da se upravo dovršava i trim staza na Platku.

Vertikalno lice Platka najavila je Roberta Dragičević iz Društva sportske rekreacije Kvarner.

– Ovo je proljetno lice Platka, otkrit ćemo ono trkačko i biciklističko lice, pozivamo sve rekreativce da nam se pridruže, obitelji i djecu, rekla je Dragičević.

Manifestacija započinje trail utrkom od 5 kilometara, start je u 10 sati, dok biciklistička trka počinje u 12.30 sati, a između toga odražat će se i nastavup Two Stupid Dogs, sve se dešava na dnu staze Radeševo. Najmlađi posjetioci moći će sudjelovati u sportsko-kreativnoj radionici te izraditi unikatne medalje od drva za pobjednike utrka. Svim studentima Sveučilišta u Rijeci Studentsko sportsko društvo Nautilus i Riječki športski sveučilišni savez osigurali su besplatno sudjelovanje na svim utrkama te prijevoz autobusom.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!