Plodine dolaze u Lovran: Novi trgovački centar uskoro „pod krovom“, traže se i zaposlenici

Zanimljivo je da su Plodine o gradnji trgovačkog centra u Lovranu razmišljale još prije više od pet godina, tijekom zadnjih mjeseci drugog načelničkog mandata Emila Gržina.

Plodine dolaze u Lovran: Novi trgovački centar uskoro „pod krovom“, traže se i zaposlenici

Foto: jutarnji.hr

Lovran – Osamdesetak  novih radnih mjesta – četrdeset „stalnih“ i još toliko „sezonskih“ – stvorit će novi trgovački centar Plodina koji će se uskoro naći „pod krovom“ na lokaciji iznad Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, na samoj granici Ike i Lovrana, ali ipak s lovranske strane.

Tijekom prva dva tjedna (n)ove godine trajao je i natječaj za zapošljavanje kojim se tražilo veći broj radnika upravo za novu trgovinu Plodina, a tražilo se sve od poslovođe do skladišara i konobara. Naime, ovaj će centar biti najveći na Liburniji, a supermarket površine 2.200 kvadratnih metara imat će garažu sa stotinjak parkirnih mjesta i caffe bar. Investicija je vrijedna 6,5 milijuna eura, a s obzirom da radovi dobro napreduju, čini se da će se „uhvatiti“ planirani rok završetka do početka turističke sezone, odnosno do kraja travnja.

Zanimljivo je da su Plodine o gradnji trgovačkog centra u Lovranu razmišljale još prije više od pet godina, tijekom zadnjih mjeseci drugog načelničkog mandata Emila Gržina. Tada je planirana lokacija bila bliža središtu mjesta, nešto iznad lokacije sportske dvorane. No, taj plan, koji je uključivao i zamjenu općinskih nekretnina s privatnim „kvadratima“ nije se realizirao, a Plodine su pet godina čekale na adekvatnu lokaciju za izgradnju svog lovranskog trgovačkog centra.

Napiši Komentar

Pogledaj sve komentare