Početkom studenog počinje bušenje druge cijevi tunela Učka

S istarske strane tunela srušit će se Inina benzinska crpka. Kao kompenzaciju Ina bi trebala dobiti parcelu od oko 500 četvornih metara s kvarnerske strane tunela za istu namjenu

Rijeka – Početkom studenog počinje bušenje druge cijevi tunela Učka, upravo je potvrdio načelnik Općine Matulji Mario Ćiković. Doznajemo da će se s istarske strane tunela srušit će se Inina benzinska crpka. Kao kompenzaciju Ina bi trebala dobiti parcelu od oko 500 četvornih metara s kvarnerske strane tunela Učka. Ta parcela imat će vidikovac na Kvarner, a gradila bi se benzinska pumpa i restoran.

Puni profil dionice Rogovići – Cerovlje bit će otvoren, kazao je Ćiković, dva mjeseca ranije. Prema nedavnim riječima ministra Olega Butkovića ukupna vrijednost radova na Istarskom ipsilonu je preko 200 milijuna eura. Radovi će se izvoditi u fazama.

Svojevremeno je Butković pojašnjavao da će se prvo graditi druga cijev tunela, a potom i puni profil autoceste prema Matuljima. S koncesionarom se razgovaralo oko cijene i trajanja koncesije. Za Vladu je bio prihvatljiv model u kojemu bi koncesionar osigurao novac i smanjio državnu naknadu, uz produženje koncesije koju Bina Istra ima do 2032. godine.

Bušenje druge tunelske cijevi veliki i važan infrastrukturni projekt o kojem se već dugo govori. Sada se gradi 28 kilometara autoceste u punom profilu, od tunela Učka prema Pazinu.