POČINJE NOVA PEDAGOŠKA GODINA: Vrtići moraju osigurati što veći razmak među djecom

Ono što će u vrtićima s nekoliko aspekata biti teško provesti jest uputa HZJZ-a koja govori o tome da je “u svim objektima važno provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze”, odnosno fizičko udaljavanje.

Rijeka – U utorak, 1. rujna počinje nova pedagoška godina i iz Dječjeg vrtića Rijeka stigla je obavijest roditeljima o novim protokolima dolaska u riječke vrtiće.

Radi trenutne epidemiološke situacije, upozoravaju, otkazani su ranije zakazani sastanci za roditelje novoupisane djece. Roditelje će telefonskim putem kontaktirati odgojitelji koji će prenijeti sve potrebne informacije i odgovoriti na upite. Roditelje ranije upisane djece također će kontaktirati odgojitelji radi dogovora o načinu i vremenu dolaska u vrtić.

– Molimo Vas za suradnju i razumijevanje u ovim izazovnim okolnostima, pratite naše mrežne stranice i Facebook stranicu Dječjeg vrtića Rijeka gdje se redovito objavljuju svi relevantni sadržaji, kaže se u obavijesti za roditelje.

Josipa Kuretić, stručna suradnica psihologinja iz Centra predškolskog odgoja Turnić, pripremila je kratki letak za roditelje na temu prvih djetetovih dana u vrtiću. Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. mogu se pročitati ovdje.

Ono što će u vrtićima s nekoliko aspekata biti teško provesti jest uputa koja govori o tome da je “u svim objektima važno provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze”, odnosno fizičko udaljavanje.

– Rad ustanove neophodno je organizirati na način da se osigura koliko je moguće socijalno distanciranje (fizički razmak), kaže se u uputama HZJZ-a.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!