Počinje Riječka zimska liga u trčanju „Igor Malešević“

Prvo kolo Riječke zimske lige održat će se već ove nedjelje 7. studenoga u Kostreni s početkom u 10 sati. Organizator natjecanja je Triatlon klub Rival u suradnji s Općinom Kostrena i Turističkom zajednicom općine Kostrena koja će natjecatelje počastiti tradicionalnim jelom iz Kostrenske kuharice – lignjama u saftu i palentom

Rijeka – Riječka zimska liga u trčanju održava se od 2004. i ove godine slavi svoje 17. izdanje. Zamišljena je kao zanimljiv način okupljanja zaljubljenika u trčanje, kao uspomena na sportske junake našeg kraja Dejana Ljubasa i Igora Maleševića, koji su živjeli zimsku ligu i zbog kojih ona danas postoji.

“Zimska liga“ kako ju od milja zovu, počinje ujesen i kroz svojih 8. kola tradicionalno obilazi dobar dio naše županije, od Rijeke preko Kostrene, Kastva, Mošćeničke Drage, Novog Vinodolskog, Bribira i Fužina,
Svako kolo Zimske lige okupi barem stotinjak trkača svih uzrasta i profila. Prosječna dužina staze je oko 6 kilometara. Utrka se vrednuje timski i individualno po godinama, a primjenjuju se međunarodna pravila i način obračunavanja rezultata.

Riječka zimska liga u trčanju „Igor Malešević“

“Triatlon klub Rival“ poziva da se pridružite ovogodišnjem izdanju “Riječke zimske lige u trčanju – Igor Malešević“, skinete prašinu sa svojih tenisica za trčanje i prošećete, odnosno protrčite Primorsko-Goranskom županijom. Kotizacija za svako kolo iznosi 30 kuna, a uključuje organizaciju utrke, okrjepu u suradnji s gradovima i općinama te medalje za najbolje trkače na kraju sezone.

Nakon Kostrene 7. studenoga, slijedeće kolo natjecanja bit će 21. studenoga u Fužinama, a potom 5. prosinca u Kraljevici i 19. prosinca u Kastvu dok su u planu su još i Mošćenička Draga, riječki Molo Longo i neke druge lokacije čiji će termini biti naknadno objavljeni.

 

Sve informacije o utrci kao i online prijave potražite na web stranici https://rival.hr i Facebook profilu Triatlon klub Rival.

Organizacija utrke provodi se u skladu važećim epidemiološkim mjerama i pravilima.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }