Počinje zamjena toplovoda u naselju Kozala – Provjerite koje ulice se kopaju u prvoj fazi radova

Radovi će se odvijati u dvije faze, a prvom fazom bit će obuhvaćeni objekti u ulicama Vjenceslava Novaka i Ante Kovačića (u dijelu između kućnih brojeva 6 i 12).

Rijeka – Radovi na zamjeni toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Kozala započeti će u srijedu, 5.rujna 2018. godine. Radovi će se odvijati u dvije faze, a prvom fazom bit će obuhvaćeni objekti u ulicama Vjenceslava Novaka i Ante Kovačića (u dijelu između kućnih brojeva 6 i 12).

Ovi se radovi izvode u sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci a u ovoj će se fazi postojeće čelične cijevi zamijeniti predizoliranim twin-pipe cijevima na sustavu između toplane Kozala i objekata na distribucijskoj mreži.

Očekivano ukupno trajanje prve faze radova je tri mjeseca. Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. Radovima će se zamijeniti oko 570 metara toplovodnih cijevi.

Tijekom trajanja radova, u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su povremeni poremećaji u isporuci toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni.

Za vrijeme izvođenja radova u naselju Kozala promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom prometnom signalizacijom. Stoga se stanovnici naselja mole za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene signalizacije.Zamjena toplovoda u naselju Kozala unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada. Iskustva ranijih faza projekta obnove toplovoda u Rijeci pokazala su smanjenje emisije CO2 i troškova održavanja, što je dovelo do smanjenja toplinskih gubitaka mreže za 10-15%, kao i smanjenja u gubicima vode i potrošnje električne energije.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Kozala korisnici nam se mogu obratiti pisanim putem (Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka), elektroničkom poštom (info@energo.hr) ili telefonski (353-040). Također, informacije o radovima redovito će biti objavljivane na Energovim internetskim
stranicama (www.energo.hr).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }