Pokušao kupiti automobil preko interneta pa ostao i bez novaca i bez automobila

Naime, iako je oštećenik uplatio dogovoreni iznos novca, vozilo mu do danas nije isporučeno. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna

Rijeka – Policijski službenici II policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara.

Riječ je o kaznenom djelu kojim je oštećen 53-godišnji hrvatski državljanin kada je početkom rujna ove godine putem interneta s nepoznatom osobom ugovarao kupnju vozila. Naime, iako je oštećenik uplatio dogovoreni iznos novca, vozilo mu do danas nije isporučeno. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna.

Kako ne bi postali žrtvama ove vrste kaznenog djela, građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni kod kupovanja putem interneta. Posebno se to odnosi na kupovanje skupljih stvari od nepoznatih fizičkih ili pravnih osoba u inozemstvu koje ne ostavljaju mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.

Napominjemo pri tome da nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!