Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Pola milijuna kuna za uređenje plaža: Kostrena spremna za turističku sezonu

Kostrena uređuje plaže i šetnicu kako bi spremno dočekala novu turističku sezonu.

Kostrena - Uređenjem obalnog pojasa krenula je priprema za predstojeću turističku sezonu u Kostreni. Sanirane su plaže Smokvinovo (Zelena vrata), Lumbortovo (ispod restorana Kostrenka) i Podumboka (kod Vele grote), oštećene tijekom olujnog juga krajem prošle godine. Kod ronilačkog centra saniran je i uređen prilaz moru, a ukupna investicija u uređenje navedenih plaža prelazi 200 tisuća kuna, od čega 167 tisuća kuna otpada na sanaciju Podumboke.

Uređena je i pješačka staza iz naselja Paveki u dužini od 150 metara i stepenice za prilaz plaži Perilo u Staroj vodi u što je uloženo oko 80 tisuća kuna.

Izvedeni su radovi i na popularnoj plaži Veli Jarak kod Jedriličarskog kluba Galeb gdje je uz dohranu plaže novim šljunkom uređeno i prošireno sunčalište, napravljen novi prilaz plaži, saniran ulaz u more i postavljen novi tuš. Uređena je i rampa za ulaz u more teško pokretnih osoba i obložena je protukliznom podlogom. Investicija je vrijedna 125 tisuća kuna.

Tijekom svibnja i lipnja u planu je sanacija pokosa i postavljanje pocinčane mreže kako bi se spriječilo odronjavanje kamenja na dijelu šetnice kod vaterpolo igrališta. Vrijednost radova procjenjuje se na  100 tisuća kuna. Dodatna ulaganja bit će potrebna i u sanaciju i uređenje ograde na obalnom putu, a koncem svibnja ili početkom lipnja, ovisno o vremenskim prilikama stavit će se u funkciju tuševi, kabine za presvlačenje, mobilni WC-i te postaviti psihološke brane na kupalištima.

Planiran je i nastavak zanimljivog projekta oslikavanja autobusnih stanica kostrenskim motivima i suradnja s autorom dosadašnjih radova Edijem Gustinom. Oslikale bi se autobusna stanica Valentinovo (Randići), stanica na državnoj cesti D8 u Pavekima nasuprot marketa Luje, stanica na državnoj cesti D8 Vrh Martinšćice kod Plodina i nova autobusna stanica ispod vrtića Zlatna ribica.

Uređenje požarnih puteva također je važan dio pripreme za sezonu jer s onom turističkom, najčešće kreće i ona požarna. Kako bi svi požarni putevi u Kostreni bili uređeni i prohodni Općina Kostrena uložila je 150 tisuća kuna.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.