Pola stoljeća s Alanom Fordom – Izložba o kultnom talijanskom stripu stiže u galeriju Kortil

Izložba prati povijest jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija talijanskog stripa u seriji, koji je miješanjem ironije, humora, satire i nadrealnog na posve originalan način uspio osvojiti brojne generacije čitatelja

Rijeka – U srijedu 7. listopada u 19 sati u galeriji Kortil otvara se izložba posvećena jednom od najčitanijih stripova na našem području – kultnom Alanu Fordu. Izložba Pola stoljeća s Alanom Fordom održava se u sklopu XIX. izdanja Dana talijanske kulture Generalnog konzulata Italije u Rijeci i XX. izdanja Tjedna Talijanskog jezika u svijetu, a riječkoj publici predstavlja se nakon Milana.

Izložba prati povijest jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija talijanskog stripa u seriji, koji je miješanjem ironije, humora, satire i nadrealnog na posve originalan način uspio osvojiti brojne generacije čitatelja.

Posjetitelji će moći pratiti evoluciju lika Alana Forda te se upoznati s njegovim prijateljima i neprijateljima, kao i temama iz serijala. Osim originalnih skica njegova dva autora, Magnusa i Maxa Bunkera te originalnih izdanja stripova, bit će izloženi i originalni primjerci knjiga te zanimljivi predmeti koji se vezuju uz strip i njegove autore. Autor postave je Luca Bertuzzi.

Izložba ostaje otvorena do 30. listopada, ulaz je slobodan, a radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!