Polarni kruzer Scenic Eclipse doista plijeni pozornost svojim luksuzom

Scenic Eclipse postavlja nove standarde u krstarenju oceanom u smislu tehnologije, veličine i luksuza. Najsuvremenije sigurnosne značajke omogućuju ovom brodu obilazak odredišta o kojima drugi mogu samo sanjati

Rijeka – Premijer Andrej Plenković jučer je boravio u Rijeci gdje je posjetio luksuzni polarni kruzer Scenic Eclipse koji će zbog pandemije koronavirusa neko vrijeme biti na vezu uz Molo Longo. Kruzer Scenic Eclipse u vlasništvu je velike australske Scenic grupe biznismena Glena Moroneyja.

Scenic Eclipse proizveden je u bivšem pulskom Uljaniku, a dio zahvata obavljen je u brodogradilištu Viktor Lenac. Brod se gradio u Uljaniku dok je pulski škver prolazio svoju najveću poslovnu agoniju. No vlasnik Glen Moroney nije odustao od Hrvatske, preuzeo je brod i sa svojim inženjerskim timom, uz angažman šestotinjak podizvođača, uspio je u Puli završiti iznimno sofisticirani i skupi brod. Prvi časnici su Hrvati, Maja Sabolić kao prva časnica za sigurnost i Radomir Novosel zamjenik kapetana Jamesa Griffithsa.

Premijer Andrej Plenković na luksuznom kruzeru u Rijeci

Ovaj polarni kruzer predstavlja svojevrsnu prekretnicu za hrvatsku brodogradnju, odnosno za ono što je od nje ostalo. Naime, 3. maj gradit će za istog naručitelja njegovu unaprijeđenu verziju. Kobilica za trup broda „Eclipse II“ trebala bi se položiti u 3. maju do početka ljeta. Australski biznismen Glen Moroney, vlasnik Scenic grupe, u hrvatskoj je pokrenuo firmu MKM Yachts koja u 3. maju želi izgraditi ukupno pet luksuznih polarnih kruzera, čija se vrijednost procjenjuje se na oko 860 milijuna eura.

– Scenic Eclipse postavlja nove standarde u krstarenju oceanom u smislu tehnologije, veličine i luksuza. Najsuvremenije sigurnosne značajke omogućuju ovom brodu obilazak odredišta o kojima drugi mogu samo sanjati. Dizajniran je za pružanje vrhunskog životnog iskustva za samo 228 gostiju. Flota Scenic Eclipse krstari oceanom na potpuno novoj razini – objedinjujući luksuz, nova otkrića i sigurnost, pružajući gostima priliku da istražuju ono što se prije moglo samo zamisliti. Od prirode, kulturnih susreta, povijesnih gradova do drevnih spomenika, Scenic Eclipse će zasigurno ponuditi putovanje koje vas uzbuđuje, tako se reklamira ovaj doista luksuzni kruzer koji u svojoj utrobi ima i helikopter.

 

Zavirili Smo U Unutrašnjost Polarnog Kruzera Scenic Eclipse

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!