Policija će danas pojačano kontrolirati vozače motocikala i mopeda

Cilj pojačanog nadzora je zaštita ove skupine sudionika u prometu kojih je, dolaskom ljepšeg vremena, sve više na gradskim prometnicama.

Rijeka – Danas od 14 do 19 sati na području grada Rijeke prometna policija će pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikala. Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na prometnicama se očekuje sve veći broj vozača mopeda i motocikla, a koji su i dalje jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

U prva četiri mjeseca 2021. godine na području ove Policijske uprave smrtno je stradao jedan vozač mopeda i jedan vozač motocikla, osam ih je teško, a 20 lakše ozlijeđeno. Za sigurno sudjelovanje vozača mopeda i motocikla važno je ne samo njihovo odgovorno ponašanje i pridržavanje prometnih pravila i propisa, već da su i vozači drugih vozila svjesni njihove prisutnosti na cestama, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Jednako kao i prethodnih godina, pojačani nadzor bit će proveden u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila. Tijekom pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala policija će nadzirati i sve ostale sudionike u prometu, posebice one koji grubo krše prometna pravila i propise činjenjem prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Podsjećamo, tijekom ovog tjedna provodi se i preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda, pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021“, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa. Cilj akcije je potaknuti vozače da sa svojim mopedima i motociklima u stanicama za tehnički pregled vozila pristupe besplatnom tehničkom pregledu, kako bi sigurno sudjelovali u prometu te tako smanjili mogućnost prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!