Policija je jučer na cesti Mošćenička Draga – Brestova pojačano nadzirala promet motocikala – Kawasakijem bez tablice neuspješno pokušao pobjeći policiji

U akciji pojačanog nadzora u prometu utvrđeno je počinjenje 30 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Rijeka – Tijekom jučerašnjeg dana na prometnici DC 66 ( Mošćenička Draga-Brestova) proveden je pojačani nadzor vozača, i to s naglaskom na vozače motocikla i mopeda. U provedbi nadzora od 14 do 19 sati sudjelovali su uz policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske i službenici Policijske uprave istarske te djelatnici iz Mobilne jedinice carine.

Tijekom provedbe akcije kontrolirano je 49 vozila od kojih je 29 motocikala, devet mopeda i osobnih vozila, kao i dva autobusa. Pri tome je ukupno utvrđeno počinjenje 30 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvajamo prekršaje motociklista, pa je tako njih pet upravljalo vozilima bez vozačke dozvole, tj. prije prava na upravljanje, a ostalih pet je evidentirano bez propisanih registarskih oznaka. Između navedenih je motociklist koji je nepropisno pretjecao kolonu vozila u mjestu Zagore poslije Brestove gdje se i oglušio na policijske znakove zaustavljanja te nastavio kretanje. Vrlo brzo ga je policija zaustavila na blokadnom punktu i utvrđeno je kako motociklom, marke Kawasaki, upravlja bez istaknute registarske pločice. Po završetku postupanja, prijavljen je za počinjenje tri prekršaja prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, za vrijeme akcije na spomenutoj dionici nije se dogodila niti jedna prometna nesreća. Ovu vrstu preventivno-represivnih aktivnosti policija će provoditi i u idućem razdoblju kako bi se podigla razina sigurnosti u prometu, ali i s ciljem smanjenja broja nesreća motociklista i njihovog stradavanja, kao i suzbijanja svih oblika kažnjivih radnji.