Policija najavila pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala

Policija najavila pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala

Ilustracija

U četiri mjeseca ove godine vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u 49 prometnih nesreća. U tim nesrećama devet ih je teže, a 26 ih je lakše ozlijeđeno

Rijeka – Danas, 22. svibnja od 15 do 20 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija će pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikala.

U prva četiri mjeseca 2020. godine na području ove Policijske uprave dogodile su se 694 prometne nesreće što je za 28,5% manje nego u istom razdoblju prošle godine. Od ukupnog broja prometnih nesreća, vozači mopeda i motocikala u četiri mjeseca ove godine sudjelovali su u 49 prometnih nesreća. U tim nesrećama devet ih je teže ozlijeđeno, a 26 je lakše ozlijeđeno, dok su u istom razdoblju prošle godine u ovoj skupini sudionika u prometu bile dvije smrtno stradale osobe, 11 teže i 25 lakše ozlijeđenih.

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, ali i ublažavanjem epidemioloških mjera na našim prometnicama očekuje se sve veći broj mopeda i motocikla.

Budući da vozači mopeda i motocikala predstavljaju jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu, prvenstveni cilj pojačanog nadzora policije je zaštita ove skupine vozača. Za sigurno sudjelovanje vozača mopeda i motocikla važno je ne samo da se ovi vozači odgovorno ponašaju i pridržavaju prometnih pravila i propisa, već da su i vozači drugih vozila svjesni njihove prisutnosti na cestama. Kao i ranijih godina, pojačani nadzor bit će proveden u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila.

Tijekom pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala policija će nadzirati i sve ostale sudionike u prometu, posebice one koji grubo krše prometna pravila i propise činjenjem prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!