Policija nastavlja s pojačanim nadzorom brzine: U samo jednom danu zabilježen 141 prekršaj

Najveća brzina zabilježena je na dionici između Šmrike i Hreljina  gdje je posada policijskog presretača zaustavila 55-godišnjeg motociklistu, koji  se kretao brzinom od 188 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h.

Rijeka – Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske tijekom ovog tjedna provode pojačani nadzor brzine kretanja  vozila. Tijekom prekjučerašnjeg dana, od 15 do 20 sati provedena je ciljana akcija tijekom koje je zabilježen 141 prometni prekršaj, od kojih 106 prekršaja prekoračenja brzine, i to većinom u naseljenom mjestu.

Najveća brzina zabilježena je na dionici između Šmrike i Hreljina  gdje je posada policijskog presretača zaustavila 55-godišnjeg motociklistu, koji  se kretao brzinom od 188 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h. Izdan mu je prekršajni nalog i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 42-godišnjeg vozača osobnog vozila zaustavljenog u Crikvenici s koncentracijom alkohola  od 1,45 g/kg. Ovom vozaču izdan je prekršajni nalog te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od dva mjeseca.

Isto tako, izdvajamo i dvojicu državljana Italije, koji su u crikveničkoj Ulici kralja Tomislava osobnim vozilima upravljali u suprotnom smjeru te dvojicu vozača koji su vozilima upravljali iako im je isteklo važenje prometne dozvole. Osim spomenutih prekršaja zabilježeno je i devet prekršaja nepropisnom pretjecanja i obilaženja, osam prekršaja nekorištenja  sigurnosnog pojasa i drugi.

Policija nastavlja s provedbom pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, ali i nadzorom svih ostalih prekršaja u prometu, posebice onih kojima se najviše utječe na sigurnost prometa te još jednom apeliramo na sve sudionike da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!