Policija poziva na oprez!

U dva slučaju novčanici su otuđeni nakon provala u osobna vozila parkirana na području Potoka i Zameta u kojima su na vidnom mjestu ostavljene torbice, dok je u jednom slučaju novčanik otuđen i iz otključanog vozila parkiranog na području Viškova

Rijeka – Od 1. siječnja do danas zaprimljene su prijave osmero građana koji su ostali bez svojih novčanika, javljaju iz Policije. Većina ovih kaznenih djela počinjena je na području središta Rijeke, a građanima su otuđeni novčanici na autobusnom stajalištu, na ulici, u gradskom autobusu te  u zdravstvenoj ustanovi.

Napominju i da su u dva slučaju novčanici otuđeni nakon provala u osobna vozila parkirana na području Potoka i Zameta u kojima su na vidnom mjestu ostavljene torbice, dok je u jednom slučaju novčanik otuđen i iz otključanog vozila parkiranog na području Viškova.

-Još jednom upozoravamo građane da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora te da na njih posebno paze na javnim mjestima. Također, građane savjetujemo da svoja vozila zaključavaju bez obzira na to koliko će biti odsutni (npr. kraći odlazak do kioska i slično).  Ponovo upozoravamo građane da svoj tajni PIN broj ne zapisuju na bankovnu karticu, ne drže ceduljice s ovim brojem u novčaniku ili na mjestima dostupnim drugim osobama, jer je na taj način počinitelju olakšano korištenje bankovne kartice, a vlasniku se nastala šteta može višestruko povećati, ističu iz Policije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!