Policija traga za ženskim osobama koje su na području Škurinja i Zameta, predstavljajući se kao patronažne sestre, oštetile četvero građana za oko 20000 kuna

Oprezno građani, ne puštajte u dom nepoznate osobe

Rijeka – Policija traga za nepoznatim ženskim osobama koje su tijekom jučerašnjeg dana na području Škurinja i Zameta u Rijeci prijevarom oštetile četvero hrvatskih državljana u dobi od 53, 78 i 85 godina.

Naime, počiniteljice su oštećene osobe starije životne dobi dovele u zabludu i ušle u njihov stan lažno se predstavljajući kao patronažne sestre. Dok je jedna mjerila puls i ponudila uslugu masiranja oštećenima, druga je iz spavaćih soba otuđila nakit i novce. Počinjenim kaznenim djelima hrvatski državljani oštećeni su za iznos od oko 20 000 kuna.

U cilju sprječavanja počinjenja ove vrste kaznenih djela, još jednom upozoravamo sve građane, osobito one starije životne dobi na maksimalni oprez te da ne puštaju u svoje domove osobe čiji identitet nisu prethodno provjerile kako ne bi postale materijalno oštećene nekim od navedenih kaznenih djela krađe.

Više savjeta možete pronaći ovdje.

Foto: ilustracija

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }