Policija vozačima savjetuje pojačan oprez zbog divljači na cesti

Naleti osobnih vozila na srneću divljač zabilježeni su na području Čavli, Fužina, Jelenja, Kostrene, Novog Vinodolskog, Severina na Kupi i Vrbovskog, gdje je vozilo naletjelo i na divljeg zeca

Rijeka – U proteklih tjedan dana na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, evidentirano je osam naleta vozila na divljač. Naleti osobnih vozila na srneću divljač zabilježeni su na području Čavli, Fužina, Jelenja, Kostrene, Novog Vinodolskog, Severina na Kupi i Vrbovskog, gdje je vozilo naletjelo i na divljeg zeca. Uginule životinje zbrinuli su djelatnici nadležnih tijela, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 41 tisuću kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Napominjemo da vozači vozila koji sudjeluju u naletu na divljač na cesti, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja vozila, odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!