Policija zahvaljuje građanima na dobrovoljnoj predaji oružja i poziva na daljnju predaju nedozvoljenih predmeta

Zahvaljujemo građanima koji su dosad sudjelovali u akciji  “Manje oružja-manje tragedija” te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od sankcija, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Rijeka – Od 20. svibnja do 4. lipnja policija je od građana s područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, a u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, preuzela oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstava i druge potencijalno opasne predmete.

-Tako su građani s područja Kastva, Kraljevice, Malog Lošinja, Raba, Rijeke i Vrbovskog policiji dragovoljno predali sedam ručnih bombi M-50 i M-52, dva upaljača za topničko streljivo, jednu automatsku pušku i jedan pištolj te 924 komada različitog streljiva, stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

U navedenom razdoblju je i na širem području Opatije pronađena minobacačka granata, zaostala iz II. svjetskog rata, koju su, kao i ostale predmete, preuzeli djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave radi pohrane i zbrinjavanja.

-Zahvaljujemo građanima koji su dosad sudjelovali u Akciji  te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od sankcija, kazali su iz policije te dodali kako i ovom prilikom pozivaju građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima dostupnim drugim osobama u prirodi, kod odlagališta otpada, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

-Iz istog razloga upozoravamo građane da ih ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju. Na poziv građana po sve opasne predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim. Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892, zaključuju iz PU primorsko-goranske.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!