Policijska akcija protiv višestrukog prijestupnika: ‘Posuđivao’ aute i mopede, s jednim uzrokovao i prometnu nesreću

Osim toga, sumnjiči se da je iz Ulice Nikole Cara otuđio i neovlašteno koristio osobno vozilo u vlasništvu 60-godišnje hrvatske državljanke. Navedenim vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je vozilo oštećeno.

Rijeka – Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Policija ga sumnjiči da je od sredine lipnja do početka kolovoza ove godine u Rijeci provalio u tri osobna vozila te ih pokušao otuđiti, u čemu nije uspio, dok je iz dva vozila je otuđio uređaj za navigaciju i auto radio. Također je provalio u poslovnicu pošte na području Banderova iz koje ništa nije otuđio.

Osim toga, sumnjiči se da je iz Ulice Nikole Cara otuđio i neovlašteno koristio osobno vozilo u vlasništvu 60-godišnje hrvatske državljanke. Navedenim vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je vozilo oštećeno. Isto tako, sumnjiči se da je neovlašteno za vožnju koristio i mopede u vlasništvu pošte i 58-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji su naknadno pronađeni. Sveukupna materijalna šteta će biti utvrđena naknadno.

Mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno se prijavljuje za sveukupno sedam kaznenih djela, i to za kaznena djela teške krađe i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }