Policijski pas Rocky nanjušio drogu: 31-godišnjak kazneno prijavljen

Rocky – policijski pas za detekciju droga je belgijski ovčar u dobi tri godine, a u ovoj Policijskoj upravi je od rujna prošle godine

Rijeka – Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, javljaju iz policije.

Naime, kako stoji u priopćenju, u petak, 14. svibnja na  autocesti A6 na području Vrbovskog, tijekom pojačanog postupanja policije u cilju sprječavanja svih vrsta kažnjivih radnji, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao spomenuti 31-godišnjak.

-Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga angažiran je Rocky, službeni policijski pas za detekciju droga Policijske uprave primorsko-goranske. Prilikom pregleda osobnog vozila Rocky je pozitivno reagirao na prisutnost droge te je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena pretraga vozila. Pretragom je u preinačenom dijelu vozila pronađeno 849 grama kokaina, 531 gram hašiša, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelima iz domene zlouporabe droga, istaknuli su iz PU primorsko-goranske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 31-godišnjak pronađenu drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje radi čega je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Inače, Rocky – policijski pas za detekciju droga je belgijski ovčar u dobi tri godine, a u ovoj Policijskoj upravi je od rujna prošle godine.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }