Pomorska policija Rijeka intervenirala dva puta u jednome danu

Pomorska policija Rijeka intervenirala dva puta u jednome danu

Ilustracija

U drugom slučaju, oko 14. 15 sati posada službenog plovila „P-317“ prevezla je djelatnike HGSS-a do mjesta „Plave grote“ ispod Lubenica na otoku Cresu, gdje se nalazila ozlijeđena državljanka Njemačke, a do koje je bio moguć pristup samo s mora.

Rijeka – Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka jučer su u dva navrata sudjelovale u pružanju pomoći na moru. Odmah po dojavi i uočavanju požara na plovilu kod otoka Plavnika radi spašavanja i gašenja požara oko 14 sati iz luke na Krku na mjesto događaja uputila se posada službenog plovila „P- 209“. Zajedno s pomorskom policijom i njihovim plovilom na mjesto događaja stigli su vatrogasci JVP Krk te dolaskom do plovila započeli s gašenjem. Unatoč naporima požar na plovilu nije ugašen te su ga s policijskim plovilom i plovilom „Sea help“ oteglili do uvale na otoku Plavniku, gdje je plovilo uslijed požara većim dijelom potonulo. Utvrđeno je kako je riječ o plovilu u vlasništvu slovenskog državljanina, koji je zajedno s drugim slovenskim državljaninom prethodno spašen i
zatečen na plovilu „Sea help.“

U drugom slučaju, oko 14. 15 sati posada službenog plovila „P-317“ prevezla je djelatnike HGSS-a do mjesta „Plave grote“ ispod Lubenica na otoku Cresu, gdje se nalazila ozlijeđena državljanka Njemačke, a do koje je bio moguć pristup samo s mora. Nakon pružanja pomoći i preuzimanja ozlijeđene zajedno s djelatnicima HGSS vratili su se u luku Cres, gdje je ozlijeđenoj pružena liječnička pomoć.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }