ERSTE AD

Porazna slika riječke gastronomije: Među 50 najboljih restorana Kvarnera i Istre niti jedan iz Rijeke

Tek u proširenom popisu, među 75 objekata, svoje su mjesto našla dva riječka – Konoba Nebuloza na 62. i Tarsa na 67. mjestu.

Rijeka – Nedavno objavljen popis najboljih hrvatskih restorana, kao rezultat tradicionalnog izbora Dobri restorani, pokazao je poraznu sliku riječke gastronomije – među 50 najboljih ugostiteljskih objekata Istre i Kvarnera nema niti jednog riječkog lokala! Tek u proširenom popisu, među 75 objekata, svoje su mjesto našla dva riječka – Konoba Nebuloza na 62. i Tarsa na 67. mjestu.

>> TOP LISTA Deset najboljih restorana u gradu prema izboru posjetitelja

Što se tiče riječke okolice, najboljim je restoranom ovog područja – i petim najboljim u Hrvatskoj – ocijenjen Plavi podrum iz Voloskog, a slijede Bevanda na 6. mjestu, Draga di Lovrana na 7. te  Johnson iz Mošćeničke Drage na 8. mjestu. Iz riječkog prstena najbolje je plasirana Mala riba iz Kastva, na 17. mjestu, a “grad na brege” ima još jednog visokoplasiranog predstavnika – restoran Kukuriku na 24. mjestu.

Ispred njega smjestili su se Villa Ariston iz Opatije na 21. te Stancija Kovačići iz Rukavca na 23. poziciji. U top 30 zastupljena su još dva opatijska lokala – Ružmarin na 27. mjestu te Tramerka iz Voloskog na 29. mjestu, dok su u top 50 prisutni i restorani Molo iz Opatije na 38. te Valle Losca iz Voloskog na 38. poziciji.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }