Posljednje kolo HNL-a i finale Kupa igrat će se bez gledatelja

Nažalost po navijače bijelih HNS je donio nepopularnu ali čini se opravdanu odluku

Zagreb – Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa. U priopćenju objavljenom na stranicama HNS-a dalje stoji:

– Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju. Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja.

Momčad Rijeke će tako dvije najvažnije utakmice sezone u kojoj će imati priliku izboriti drugo mjesto Prve HNL, samim time nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka i još jedan trofej Kupa za koje će se protiv Lokomotive boriti u Šibeniku igrati bez podrške svojih navijača koji su uvijek do sada bili važan čimbenik najvećih klupskih uspjeha.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!