Posljednji dani izložbe Lovre Artukovića u Rijeci

Organizatori izložbe su Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik. Pokrovitelj izložbe je osiguravajuća kuća Euroherc.

Rijeka – Nakon njenog otvaranja krajem travnja i uskoro nakon toga zatvaranja zbog epidemioloških mjera, Riječani su ipak dobili dodatnu priliku da pogledaju izložbu “Usporavanje” Lovre Artukovića. U tijeku su posljednji dani izložbe koja nakon utorka 11. svibnja kreće natrag put Berlina gdje umjetnik živi i radi.

Lovro Artuković jedan je od rijetkih suvremenih umjetnika koji uživaju uravnoteženu naklonost stručne i široke publike. Njegova recentna izložba “Usporavanje” predstavlja 25 radova nastalih u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: “Zlatne folije i odrazi”, “Melankolija noćnih svjetla”, “Posjet ateljeu” i “Izlet”.

Artukovićev primarni način izražavanja jest figurativno slikarstvo. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnu velikog formata. I ova izložba se u tome ne razlikuje, no ima i novih elemenata vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja.

Organizatori izložbe su Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik. Pokrovitelj izložbe je osiguravajuća kuća Euroherc.

Ulaznice po redovnoj cijeni od 20 kn te za umirovljenike i studente 10 kn mogu se kupiti preko sustava mojekarte.hr i u Galeriji Kortil, djeca do 14 godina imaju besplatni ulaz.

Izložba je otvorena do 11.svibnja, a radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }