Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Poslovni klub PartneRI - okončan 5. natječaj, do sada sufinancirali 25 projekata sa 600.000 kuna

Cilj članova je i dalje sufinancirati projekte iz kulture, umjetnosti i inovacija te poticati mlade i kreativne industriju na angažman koji će doprinijeti kvaliteti života u lokalnoj zajednici. 

Rijeka - Poslovni klub PartneRI okončao je peti natječaj iz područja kulture, umjetnosti i inovacija na koji je pristiglo ukupno sedamnaest projekata. Programski savjet Udruge Skupštini je predložio osam projekata, a odobreno je šest projekata koji će se sufinancirati u ukupnom iznosu od 96.500 kn.  Radovi odabrani za sufinanciranje odnose se na područje Rijeke, ali i cijele Primorskog goranske županije, pa su tako ovaj puta u najuži izbor ušli i i oni koji će iznjedriti nove projekte vezane za Krk, Lovran i Gorski kotar.

Sufinancirat će se, odnosno novčano podupirati projekt „Oči Lovrana“ Društva „Naša djeca“ iz Opatije traženim iznosom od 5.000 kuna. Zanimljivost ovog projekta je u tome da se kroz minimalnu prostorno umjetničku intervenciju na otvorenom u vidu postavljanja „plastičnih očiju“ i QR kodova , na znamenitostima Lovrana, kojom se želi privući turiste i lokalnu zajednicu kako bi bolje upoznala ljepote i značaj lovranskog kraja.

Nadalje, u iznosu od 26.500 kuna sufinanciran je projekt kratkog igranog filma „Legenda o potočnjaku“, produkcije FLAT 22. Projekt, uz produkciju mlade kreativne ekipe i  angažman lokalne zajednice, ima za cilj oživjeti stoljetne priče i legende goranskog kraja, a uz pomoć vizualnog prikaza bujnih šuma, mirnih jezera, starih kamenih puteva, tradicionalnih jela i seoskog obiteljskog života, ukazati na sve tradicionalne vrijednosti, ali i turistički potencijal i netaknutu ljepotu Gorskog kotara.  Projekt je zamišljen da od filma kao nastavak nastane i tematska turistička tura, koja će doprinijeti valorizaciji Gorskog kotara. Poslovni klub PartneRi sufinancirao je Prostorne intervencije na Lukobranu Rijeka, autorice Svjetlane Despot, danas jedan od najpoznatijih photo spotova u našem gradu

Nakon uspješno odrađene prve faze projekta eksperimentalno-dokumentarnog filma “Srce na terenu“, koju je Udruga Poslovni klub PartneRi sufinancirala putem prethodnog natječaja u prvoj fazi, odlučeno je sufinancirati i drugu operativnu fazu projekta koja u sebi sadrži produkciju filma. Projekt, koji je pokrenuo novi život zapuštenog košarkaškog igralište na kojem su se sportski družile i trenirale brojne generacije, u drugoj fazi uključuje produkciju filma u čije se stvaranje uključuje i lokalna  zajednica, a cjelokupni projekt koji je ujedno metafora snage lokalne zajednice potpisuje kreativna produkcija „Scenopolis“. Voditeljica projekta je Tena Ružič, a sufinanciran je s 15.000 kuna.

U nizu projekta je i „Novi RIFF“ u organizaciji Doma mladih, a fokus stavlja u uspostavu dijaloga i provedbu radionica s mladim Riječanima, u dobi od dvanaest do dvadeset godina, kako bi se pobudio njihov interes za glazbu. Tako bi se ujedno stvorile sve potrebne predradnje za produkciju mjuzikla koji će podržati njihov glazbeni ukus, ali i naći čvrsti oslonac u riječkoj rock sceni. Sufinancirani iznos za ovaj projekt iznosi 20.000 kuna. U projektu s mladim Riječanima surađuju jake snage riječkih pisaca, glazbenika i plesača.

„Minijatura“ je projekt koji se provodi u organizaciji Društva arhitekata Rijeka, a sufinancirana sredstva iznose 10.000 kuna. Projekt je to koji kroz igru male Riječane do dvanaest godina želi educirati o prostoru, prostornom planiranju, urbanizmu i arhitekturi. Edukacije i radionice na otvorenom zamišljene su da djecu nauče kako i oni u budućnosti mogu sudjelovati u formiranju boljih prostornih rješenja ili sudjelovati u stvaranju istih. Vjerojatno će netko od njih razviti ljubav prema arhitekturi, pa i postati arhitekt kada naraste.  Voditeljica projekta je Gorana Stipeč - Brlić, a projektu je dodijeljeno 10.000 kuna.

Knjiga “Mačevi postoje da nitko ne bi robovao - Rekonstrukcija bitke kod Krka 49. god. pr. Krista” znanstvena je monografija koju je napisao doc. dr. sc. Siniša Bilić Dujmušić, a cilj je knjiga koja će na razumljiv i pitak način čitatelju rekonstruirati Bitku kod Krka, istovremeno uvažavajući znanstvene činjenice. Objavom i promocijom ove knjige, zaustavilo bi se krivo tumačenje činjenica povezanih s bitkom kod Krka, a suradnjom znanstvenika osigurao bi se legitimitet za buduće promotivne radnje povezane s kulturnom i turističkom ponudom otoka Krka. Projekt će se financirati iznosom od 20.000 kuna.

Svi prijavljeni ovom su prilikom predstavili svoje projekte te još jednom pokazali da u zajednici postoji kreativnost i volja da se područje umjetnosti, kulture i inovacija unaprijedi, razvija te da se na ovaj način stvori bolje okruženje i osigura veća kvaliteta života.

Poslovni klub PartneRi do sada je podržao i sufinancirao 25 projekata s ukupno 600.000 kuna.  Cilj članova je i dalje sufinancirati projekte iz kulture, umjetnosti i inovacija te poticati mlade i kreativne industriju na angažman koji će doprinijeti kvaliteti života u lokalnoj zajednici.  Ujedno se pozivaju potencijalni članovi da pogledaju web stranicu www.partneri.hr , a svi novi članovi više su nego dobrodošli. Ujedno svi članovi rade i na međusobnom poslovnom povezivanju, a od početka rada Udruge  održana su brojna zanimljiva predavanja, radionice i tribine, koji su s obzirom na covid situaciju trenutno u stanju mirovanja, ali se po popuštanju mjera planiraju nastaviti.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.