Poslovno povezivanje s Litvom – Delegacija litavske gospodarske komore u posjeti riječkim kolegama

Nakon uvodnog predstavljanja institucija i gospodarstvenika razgovaralo se o mogućnostima suradnje i poslovnog povezivanja na području djelatnosti nekretnina, proizvodnih djelatnosti, franšiznog poslovanja, no i o mogućnostima investiranja kao i ponudi za prodaju jednog litavskog poduzeća, djelatnosti proizvodnje medicinske opreme, zainteresiranim hrvatskim poduzetnicima.

Rijeka – Delegacija Komore za trgovinu, industriju i obrt Kaunas iz Litve posjetila je jučer HGK – Županijsku komoru Rijeka. Delegaciju je ispred HGK – Županijske komore Rijeka primio viši stručni suradnik, zamjenik predsjednika, Zlatko Mičetić sa suradnicima. HGK – Županijska komora Rijeka ovom je prilikom litavskoj gospodarskoj delegaciji predstavila gospodarske potencijale Primorsko – goranske županije s posebnim osvrtom na sektor nekretnina.

Delegaciju Komore Kaunas predvodili su predsjednik Komore za trgovinu, industriju i obrt Kaunas Benjaminas Žemaitis, ujedno i predsjednik Uprave tvrtke NOVAMETA UAB, zatim potpredsjednik Komore Kaunas Eduardas Jasas Ruta Jasie, direktor tvrtke SDG Group UAB i voditeljica međunarodnih poslova i protokola Agne Jaraite, te još četiri litavske tvrtke različitih djelatnosti.

Komora Kaunas prezentirala je litavski komorski sustav i način djelovanja u okviru kojeg pokriva gospodarstvo dvije županije Kaunas i Marijampole i 24.072 tvrtki i obrta. U strukturi gospodarstva usluge su zastupljene s 80,3 %, industrija 10,5%, građevinarstvo 7,3% i poljoprivreda 1,9%. Rečeno je da gospodarstvo koje pokriva Komora Kaunas čini 68% mikro i malih poduzetnika, 25% srednjih i 7% velikih poduzetnika.

Nakon uvodnog predstavljanja institucija i gospodarstvenika razgovaralo se o mogućnostima suradnje i poslovnog povezivanja na području djelatnosti nekretnina, proizvodnih djelatnosti, franšiznog poslovanja,  no i o mogućnostima investiranja kao i ponudi za prodaju jednog litavskog poduzeća, djelatnosti proizvodnje medicinske opreme, zainteresiranim hrvatskim poduzetnicima.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!