POVEĆAVA SE BROJ HOSPITALIZIRANIH I U PGŽ-u: Vlada razmišlja o online nastavi i radu od kuće

Prema podacima Vlade, u Primorsko-goranskoj županiji dosad je evidentirano 3.278 osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2, od kojih je 30 preminulo. Do danas je u Hrvatskoj ukupno zabilježeno 68.776 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 832 preminule. Borba protiv epidemije bila je tema i današnjeg sastanka premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Rijeka – U posljednja 24 sata Primorsko-goranska županija zabilježila je 124 novozaraženih korona virusom, a ozdravile su 162 osobe, pa je trenutno aktivnih 1.395 COVID-19 slučajeva.

U riječkoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 69 kovid-pozitivnih pacijenata, tri više nego jučer. U protekla 24 sata preminulo je petero pacijenata, od kojih je jedna osoba imala prebivalište u Ličko-senjskoj županiji.

Četiri osobe na respiratoru

Na Klinici za infektivne bolesti smješten je 21 bolesnik, a na drugom odjelu infektivne klinike, u zgradi Klinike za otorinolaringologiju, nalaze se 22 pacijenata. Na lokalitetu Sušak, na trećem kovid-odjelu za pacijente sa srednje teškom kliničkom slikom, na liječenju je 13 pacijenata.

U respiracijskom centru liječi se 13 pacijenta, a četiri su osobe na respiratoru, javljaju iz KBC-a Rijeka.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a Vladimir Mićović istaknuo je da je udjel hospitaliziranih povećan na oko pet posto, a udjel starijih osoba u ukupnom broju zaraženih je oko 14 posto.

Prema podacima Vlade, u Primorsko-goranskoj županiji dosad je evidentirano 3.278 osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2, od kojih je 30 preminulo. Do danas je u Hrvatskoj ukupno zabilježeno 68.776 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 832 preminule.

Situacija je i dalje ozbiljna

Borba protiv epidemije bila je tema i današnjeg sastanka premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nakon sastanka Plenković je najavio da će Stožer sutra krenuti s produljenjem svih postojećih mjera. Dodao je da se razmatraju nove mjere, o kojima će se razgovarati s ministrom obrazovanja. Razmišlja se na naime da se ide u smjeru online nastave na sveučilištima, ali i o mjerama koje se odnose na rad od kuće.

– Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je i dalje ozbiljna, rekao je premijer.

– Što se tiče kapaciteta zdravstvenog sustava, on je u stanju iznijeti ovaj pritisak. Ministar zdravstva o tome vodi računa sa svim ostalim zdravstvenim djelatnicima diljem Hrvatske, kazao je Andrej Plenković koji je podsjetio da će se Nacionalni stožer vratiti praksi održavanja redovitih konferencija za medije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!