Povjesnica iz Domovinskog rata : ‘Prelet za Hrvatsku’

Piše: Damir Batistić

Povjesnica iz Domovinskog rata : ‘Prelet za Hrvatsku’

Animacija nocnog preleta pri nepovoljnim vremenskim prilikama 4.veljače 1992. godine

Prije preleta Danijel Borović živio je s obitelji u Bihaću. Odluka da prekine vojnu karijeru u JNA i pridruži se Hrvatskoj vojsci, na vrlo riskantan način – bijegom borbenim zrakoplovom – nije bila nimalo jednostavna. Supruga Snježana sa sinom Vanjom preko noći je napustila stan s malim kovčegom i za sobom ostavila sav dosadašnji život.

Borović na Plesu pred polazak na zadatak

Dana 4. veljače 1992., pilot tadašnjeg JRV, kapetan I. klase Danijel Borović preletio je MiG-om 21 bis 17133 pri izuzetno teškim vremenskim uvjetima, iz zrakoplovne baze Željava u pulsku zračnu luku, na hrvatsku stranu. Pri tom noćnom preletu, orijentiri su mu bili, Rijeka i Kvarner.

Početak razvoja HRZ-a obilježen je brojnim pokušajima prerade civilnih poljoprivrednih i sportskih zrakoplova u improvizirane borbene zrakoplove. Okolnosti su se promijenile 4. veljače 1992. Tada je pilot tadašnjeg JRV, kapetan I. klase Danijel Borović, preletio MiG-om 21 bis 17133 pri izuzetno teškim vremenskim uvjetima, iz zrakoplovne baze Željava u pulsku zračnu luku, na hrvatsku stranu, te je tim činom HRZ dobilo prvi, pravi borbeni zrakoplov.

Borović i Tuđman – dodjela odlikovanja 1995. godine Odlikovanja i pohvale u Republici Hrvatskoj • Red Nikole Šubića Zrinskog, dodijeljen za junački čin u ratu • Red Hrvatskog Trolista • Spomenica Domovinskog rata • Spomenica Domovinske zahvalnosti • Medalja Bljesak • Medalja Oluja • Medalja za iznimne pothvate • Pohvala Načelnika glavnog stožera HV radi iskazane odlučnosti i hrabrosti pilota na vrlo složenim bojnim zadaćama • Nagrada Načelnika glavnog stožera HV radi iskazane odlučnosti i hrabrosti pilota na vrlo složenim bojnim zadaćama • Pohvala Zapovjednika HRZ i PZO za primjerno zalaganje u izvršenju zadaća • Pohvala Zapovjednika Zrakoplovne baze Pleso za postignute rezultate i podizanje bojne spremnosti postrojbe

Dobivši hrvatske oznake i broj 101, odlično je poslužio kao glavna vijest u raznim hrvatskim medijima. Ta vijest podigla je moral, svim braniteljima, koji su u tom trenutku bili raspoređeni na crti bojišnice.

Prije preleta Danijel Borović živio je s obitelji u Bihaću. Odluka da prekine vojnu karijeru u JNA i pridruži se Hrvatskoj vojsci, na vrlo riskantan način – bijegom borbenim zrakoplovom, nije bila nimalo jednostavna. Supruga Snježana sa sinom Vanjom preko noći je napustila stan s malim kovčegom i za sobom ostavila sav dosadašnji život.

Sam prelet morao je biti izmijenjen u odnosu na početni plan rute, radi kašnjenja pri polijetanju, jake sumaglice i kraja sumraka. Pri preletu Borović odlučuje potražiti Rijeku, vjerujući da će vidjeti zaljev, obasjan mnogobrojnim svjetlima, pa će se od tamo, vratiti prema Puli, ali radi tadašnjih zračnih opasnosti i zamračenja Rijeka nije bila vidljiva. Okreće se u smjeru 270, snižava visinu na 300 metara i čeka da se pojavi neko svjetlo kao mogući orijentir. U tim trenucima, vidi da ima još malo goriva, te već razmišlja i o katapultiranju iz ispravnog zrakoplova, kada motor stane. Osmatravši i dalje u jednom trenutku uoči jedno isprekidano svjetlo, naginje zrakoplov naprijed, te ugledavši jedva primjetne žute pruge, naglim zaokretom ulazi u krug za slijetanje. Brzinom od 340 kilometara na sat ispravlja  zrakoplov u pravac protezanja piste. Odjednom osjeti da nema više propadanja i začuje kotrljanje kotača po pisti, intenzivno koči, jer ne zna koliko je preostalo piste do kraja. Od onog svjetla u daljini, odjednom nastanu dva svjetla i tada Borović ugleda bijeli golf.

Borović u MIG-u 21 – Simljeno u Puli

Nakon preleta Danijel Borović ulazi u sastav Hrvatske vojske s činom bojnika i zajedno s Rudolfom Perešinom radi na formiranju 1. lovačke eskadrile HRZ-a čiji je zamjenik zapovjednika bio od 1993. do 1995. godine, a od 1995. do 2003. i njen zapovjednik.

Tijekom svih 11 godina u HRZ-u napreduje samo jedan čin, od čina bojnika (koji mu je preveden s kapetana 1. klase iz JNA) na čin pukovnika 1995. godine. U siječnju 2003. godine, čim su se stvorili potrebni uvjeti za to, podnosi zahtjev za umirovljenjem. Sa suprugom Snježanom, napisao je knjigu “Prelet za Hrvatsku” čije predstavljanje, uskoro očekujemo na Liburnijskom području. U knjizi se isprepliću njegova i njena priča iz tog vremena.

Rute preleta: Plavo planirana ruta preleta, Crveno stvarna ruta preleta

101 na tajnoj lokaciji 1992. godine

Borović na Plesu 1992.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!