Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava OŠ Eugen Kumičić postavila izložbu “Svaka kap je bitna”

Ova je izložba doprinos senzibiliziranju okruženja za potrebe drugih, afirmiranju različitosti i tolerancije kao općeprihvaćenoga standarda suvremenoga pluralnog i demokratskog društva

Rijeka – U povodu obilježavanja Međunarodnoga dana ljudskih prava u utorak, 10. prosinca 2019. godine u holu Osnovne škole Eugen Kumičić otvorena je izložba pod nazivom “Svaka kap je bitna”.

Izloženi su plakati s porukama mladih iz europskih zemalja kao i porukama učenika naše škole uključenih u dvogodišnji međunarodni Erasmus+ projekt p.s. Pokreni solidarnost koji u Hrvatskoj provodi Centar za mirovne studije u Zagrebu, neprofitna organizacija koja promiče nenasilje, ljudska prava i društvenu promjenu povezujući obrazovanje, istraživanje i aktivizam. Poruke su nastale potaknute analizom fotografija s temama solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremenih svjetskih izazova. Učenici su poruke na razglednicama poslali svojim sugrađanima.

Osim porukama na razglednicama, naši su učenici svoje želje za boljim svijetom i važnošću pojedinca u stvaranju svijeta istih prava i mogućnosti za sve ljude izrazili i predstavljanjem školskih kišobrana tolerancije s prigodnim natpisom Svaka kap je bitna.

Ova je izložba doprinos senzibiliziranju okruženja za potrebe drugih, afirmiranju različitosti i tolerancije kao općeprihvaćenoga standarda suvremenoga pluralnog i demokratskog društva.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!