Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Povratak na domaći travnjak nakon 27 dana: Rijeka danas dočekuje Lokomotivu

Rijeka se vraća na domaći travnjak nakon 27 dana i ogleda protiv Varaždina, a protiv lokosa traži će petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu i važne bodove u borbi za treće mjesto.

Rijeka - Nogometaši Rijeke danas dočekuju Lokomotivu (Stadion HNK Rijeka, 19.05 sati) u utakmici 29. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka se vraća na domaći travnjak nakon 27 dana i ogleda protiv Varaždina, a protiv lokosa traži će petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu i važne bodove u borbi za treće mjesto. S druge strane Lokomotiva se nalazi na posljednjem mjestu Prve HNL s četiri boda zaostatka za Varaždinom i Istrom 1961 u borbi za ostanak u ligi.

Rijeka i Lokomotiva ove sezone odigrali su tri utakmice, bijeli su slavili u dva navrata, Lokomotiva je pobijedila u prvom ogledu ove sezone.

Bit će to 47. ogled Rijeke i Lokomotive, u dosad odigranih 46 utakmica Rijeka je upisala 28 pobjeda, sedam ogleda okončano je remijem, a Lokomotiva je slavila u 11 ogleda. Rijeka je u tim ogledima postigla 84 i primila 39 golova.

Rijeka je u ogledima protiv Lokomotive posljednji domaći prvenstveni poraz upisala 20. travnja 2013. godine kada su lokosi na Kantridi slavili 3:1.

Rijeka nakon te utakmice i 2.920 dana u idućih 15 domaćih ligaških susreta protiv Lokomotive ne zna za poraz, bijeli su upisali 12 pobjeda i tri remija.

U međusobnim ogledima najviše nastupa skupili su Denis Kolinger (17) i Luka Capan (16). Najviše pogodaka postigli su Andrej Kramarić (7) i Anas Sharbini (6).

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.