Pravni fakultet u Rijeci nositelj EU projekta za unaprijeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj

Projekt je dobio bespovratna sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova EU za razdoblje od 2019. do 2022 u iznosu 3,5 milijuna kuna.

Rijeka – Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na Konferenciji “Providentia studiorum iuris” čiji je cilj unaprijeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj. Radi se o događaju koji je Pravni fakultet u Rijeci organizirao povodom otvorenja europskog projekta čiji je nositelj.

Konferenciji se odazvao i ministar uprave Lovro Kuščević koji je istaknuo važnost povezanosti znanosti, empirije i politike koji bi zajedno trebali donositi kvalitetnije, provedbenije i učinkovitije propise. Ovakvi su projekti, smatra ministar, prilika za podizanje kvalitete i učinkovitosti javne uprave kroz učinkovitiju edukaciju studenata upravo za tu vrstu pravnih poslova.

Župan Zlatko Komadina svjestan je potrebe i važnosti postojanja pravne struke u javnom sektoru, odnosno lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Tome u prilog spomenuo je i činjenicu da svaki županijski upravni odjel ima najmanje jednog pravnika, a među njegovim prvim suradnicima je najviše upravo pravnika.

– Ovaj projekt će sigurno doprinijeti razvoju pravne struke s ciljem stvaranja efikasnije uprave za kvalitetniji život svih građana, zaključio je župan.

Podršku ovom projektu Pravnog fakulteta u ime Sveučilišta u Rijeci koji vodi profesor Dario Đerđa dala je prorektorica Sanja Barić, predstavnici sudstva i odvjetništva.

Projekt je dobio bespovratna sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova EU za razdoblje od 2019. do 2022 u iznosu 3,5 milijuna kuna.

Partneri projekta su zagrebački i splitski pravni fakulteti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!