Predavanje Marijete Matijaš u Poslovnom kutku: Zašto se bojimo javnog nastupa?

Dugogodišnje iskustvo rada u medijima i održavanju edukacija o komunikacijskim vještinama stručnjakinji za poslovnu komunikaciju Marijeti Matijaš pomogli su da definira, opiše i obrazloži elemente koji čine javni nastup, a koji su vrlo često izostavljeni iz literature iako su itekako važni.

Rijeka – U utorak 29. listopada u 18 sati u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Palača Modello) bit će održano predstavljanje knjige „Umijeće javnog nastupa“ i predavanje „Zašto se bojimo javnog nastupa?“ Marijete Matijaš, stručnjakinja za poslovnu komunikaciju. Susret će moderirati Sanja Lujić Pirc. Sudjelovanje je potrebno najaviti na mail poslovni.kutak@gkri.hr.

Brojna literatura o javnom nastupu naglasak stavlja na govorništvo i neverbalnu komunikaciju, no to su samo dva od čak sedam važnih elemenata koji čine javni nastup. Dugogodišnje iskustvo rada u medijima i održavanju edukacija o komunikacijskim vještinama stručnjakinji za poslovnu komunikaciju Marijeti Matijaš pomogli su da definira, opiše i obrazloži elemente koji čine javni nastup, a koji su vrlo često izostavljeni iz literature iako su itekako važni.

Upravo je po tome poseban ovaj cjeloviti vodič za unapređenje komunikacijskih vještina i javnog nastupa jer na jednom mjestu – u knjizi Umijeće javnog nastupa – spaja teoriju, iskustvo, vježbe, savjete i primjere dobre prakse. Knjiga je, stoga zamišljena kao literatura s kojom se radi, iz koje se uči i samostalno unaprjeđuje svoje vještine i znanje. Posebna cjelina posvećena je pripremi javnog nastupa koja čitatelju pomaže samostalno unaprijediti svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, a primjeri dobre prakse zasigurno će mu poslužiti kao dodatna motivacija i inspiracija na svom putu napretka. Uz predstavljanje knjige Umijeće javnog nastupa, autorica Marijeta Matijaš tijekom predavanja koje će pratiti predstavljanje knjige odgovorit će i na vječno pitanje zašto se bojimo javnog nastupa i kako se uloviti u koštac sa strahom! Predavanje je namijenjeno poduzetnicima, obrtnicima, udrugama, osobama iz javnog života, predstavnicima organizacija, ali i studentima te svima koji su se u nekom trenutku našli ili će se naći u situaciji da moraju javno nastupati.

Marijeta Matijaš, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica specijalizirala se za poslovnu komunikaciju o kojoj danas uspješno drži edukacije, seminare i objavljuje knjige. Tijekom više od deset godina rada u medijima kao novinarka, urednica i voditeljica televizijskog programa stekla je neprocjenjivo iskustvo u komuniciranju s različitim profilima osoba, ali i naučila kako prilagoditi način komuniciranja situaciji u kojoj se nalazimo i publici kojoj se obraćamo. Kako je knjiga oduvijek bila njezin veliki prijatelj, napravila je zaokret prema izdavaštvu, a nakon niza naslova kojima je kao urednica i lektorica dala svoj doprinos, 2017. godine objavljuje svoju prvu knjigu Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju, a dvije godine kasnije, 2019., i knjigu Umijeće javnog nastupa. Kreirala je niz edukacijskih programa i gostuje na brojnim konferencijama sve s ciljem podizanja svijesti o pravilnom i jasnom komuniciranju kako bi se izbjegle nesuglasice, pogreške u poslovanju, ali i financijski gubici.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!