Predavanje poznatog hrvatskog astronoma Korada Korlevića “Kome pripada budućnost” sljedeće srijede u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke

Svjetski gospodarski forum (WEF) procjenjuje da će 65% današnje djece završiti u karijerama koje još ne postoje

Rijeka – “Kome pripada budućnost?” naziv je zanimljivog predavanja poznatog hrvatskog astronoma Korada Korlevića, posvećenog poslovima budućnosti. Predavanje će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke u srijedu 23. listopada 2019. u 17:30 sati, u organizaciji Rotary E-kluba Hrvatska. Ulaz je slobodan.

Predviđa se da će polovica svih današnjih radnih mjesta nestati do 2030. godine. Znanstveni i tehnološki napredak snažno utječe na svijet rada koji prolazi kroz velike promjene i tjera nas na aktivno promišljanje o razvoju društva. Sposobnost stalne promjene i prilagodbe novim uvjetima rada bit će imperativ za tražitelje poslova u budućnosti. Svjetski gospodarski forum (WEF) procjenjuje da će 65% današnje djece završiti u karijerama koje još ne postoje. Školovanje djece za takva zanimanja, vještine koje kod njih treba razvijati kako bi ih pripremili za poslove budućnosti te statični sustav obrazovanja koji ne prati očigledne i radikalne promjene u svijetu samo su neke od tema predavanja.

Predavanje će se moći pratiti i uživo na poveznici: https://www.youtube.com/user/gradrijeka

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!