Predsjednik Gradskog vijeća posjetio opožarenu Lopaču: U cijeloj bolnici osjeti se miris paljevine i izgleda stravično

Požar je krenuo iz sobe koja se nalazi upravo na onom dijelu zgrade na kojem su i vanjske požarne stepenice što je uvelike otežalo spašavanje i evakuaciju pacijenata. Međutim, požrtvovnošću dijelatnika i vatrogasaca izbjegnuta je još i veća tragedija.

Rijeka – Predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat posjetio je bolnicu Lopača i obišao njezin požarom uništeni dio. Ravnatelj Neven Ivanović je Poropata upoznao s detaljima ove strašne tragedije u kojoj je jedan pacijent izgubio život. Zbog najavljenog nevremena u dogovoru s gradonačelnikom i gradskom upravom, sanaciji prozora pristupilo se odmah kako šteta ne bi bila još i veća.

– U cijeloj bolnici još se osjeti neugodan miris paljevine, a kat na kojem je buknuo požar potpuno je uništen i stvarno izgleda stravično, istaknuo je Poropat.

Požar je krenuo iz sobe koja se nalazi upravo na onom dijelu zgrade na kojem su i vanjske požarne stepenice što je uvelike otežalo spašavanje i evakuaciju pacijenata. Međutim, požrtvovnošću dijelatnika i vatrogasaca izbjegnuta je još i veća tragedija. Prema riječima ravnatelja, u tijeku je procjena troškova sanacije, a očekuje se da se u obnovu osim Grada Rijeke uključe i Primorsko-goranska županija i Republika Hrvatska.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }