PREDSTAVLJAMO RIJEČKU DEMO SCENU – Death metal bend Omnivore: Plan nam je postati najpoznatiji metal bend iz Hrvatske

PREDSTAVLJAMO RIJEČKU DEMO SCENU – Death metal bend Omnivore: Plan nam je postati najpoznatiji metal bend iz Hrvatske

Izvor fotografija: FB Omnivore

Nužno je napomenuti da su ovi burni i glasni momci pobjednici 39. izdanja Ri Rock festivala 2017. godine, što im je donijelo širu publiku. Ta je priča prilično zanimljiva zbog toga što im je to bio prvi put da su se pojavili pred okupljenim mnoštvom, a već im je žiri dodijelio prvu nagradu.

Rijeka – Relativno mladi death metal bend Omnivore osnovan je krajem 2016. godine, za što su zaslužni Roberto Boštjančić i Matej Matika, glavešine benda.  Uz Boštjančića, koji svira bass gitaru i Matike na gitari, bend čine još dva Karla, Matulja u ulozi vokala i Rubinić na bubnjevima.

Death metal glazba nastala je s namjerom da se tada već postojeći heavy metal ojača i da se razvije dodavanjem mračnog ugođaja guturalnim tj. death growl vokalom. Za takav se vokal smatra da nalikuje životinjskom režanju, što se savršeno poklapa sa nazivom ovoga benda. Naime, riječ omnivore znači svežder, što dečkima iz benda karakterizira čovjeka, a glavna tema kojom se bend Omnivore bavi je odnos tj. rat između čovjeka i prirode. Iako smatraju da Riječani ne slušaju death metal bendove u mjeri u kojoj bi oni voljeli da ih slušaju, njihova najveća publika su, kako kažu, ipak „metalci iz Rijeke“.

Na pitanje ima li Rijeka utjecaj na njihovo glazbeno stvaralaštvo, odgovaraju potvrdno, a kao razlog navode omogućavanje prostora za sviranje. Njihove se probe, zahvaljujući Udruzi Ri Rock,  održavaju u prostorijama Music boxa, dok su se ranije održavale u skloništu na Kozali.

Nužno je napomenuti da su ovi burni i glasni momci pobjednici 39. izdanja Ri Rock festivala 2017. godine, što im je donijelo širu publiku. Ta je priča prilično zanimljiva zbog toga što im je to bio prvi put da su se pojavili pred okupljenim mnoštvom, a već im je žiri dodijelio prvu nagradu. Dugo su se i mukotrpno pripremali, što se svakako isplatilo, no i postavilo očekivanja ispred njih.

Inspiraciju za stvaranje pronalaze u drugoj glazbi koju slušaju poput bendova Beyond Creation, Lamb of God, Archspire i Gojire, a trenutno se pripremaju za snimanje svog prvog albuma. Na pitanje kakvi su im planovi za budućnost, ambiciozno odgovaraju: „In the long run biti najpoznatiji metal bend iz Hrvatske“, pa im u tome želimo svu sreću.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!