PREDSTAVLJAMO RIJEČKU DEMO SCENU – Sexy rock band Nelaay: Rijeka je divan grad i odlična inspiracija

PREDSTAVLJAMO RIJEČKU DEMO SCENU – Sexy rock band Nelaay: Rijeka je divan grad i odlična inspiracija

Foto: FB Nelaay

Uz smiješak kažu da su im najveće želje svirati kao predgrupa Juri Stubliću, no i snimiti album, dosegnuti malo veću publiku i opstati na sceni koliko god dugo budu mogli.

Rijeka – Sasvim neobičnoga imena, riječki bend Nelaay sastoji se od gitariste Mateja Vuletića, basista Ivana Skočića, bubnjara Domagoja Zorića i žene na čelu benda, vokala Jelene Andrić, po čemu su još neobičniji na riječkoj demo sceni. Istaknuli su kako je naziv benda kreativni uradak basiste Skočića i nema pravo značenje te kako prepuštaju publici da interpretira i izgovara ime benda na svoj način „jer to je ta ljepota i sloboda u umjetnosti“.

Sve je započelo kada su Ivan i Jelena isprva oformili bend s dvoje prijatelja koji nije zaživio. Zatim su zamolili Vuletića i Zorića da im se pridruže, a s probama su započeli u travnju 2017. godine vrlo ležerno, bez nekih većih ambicija i usputno shvatili da postoji kemija za zajedničko stvaralaštvo. Osim po autentičnom nazivu benda, Nelaay želi biti izvan okvira stereotipa, pokušavaju stvoriti svoj prepoznatljiv zvuk i nadaju se da će im to uspjeti.

Njihove se probe održavaju u Music Box-u, prostoru udruge Ri Rock jednom do dva puta tjedno, a otkrili su i čime se bave kada nisu na probama. Gitarist Vuletić je diplomirao na Tehničkom fakultetu i upisao još jedan studij, bubnjar Domagoj je zaposlen na HRT-ovom Radiju Rijeci, basist Skočić radi u hotelu u Opatiji, a zimu provodi u Austriji, dok jedina žena Nelaaya Jelena posreduje u prometu nekretnina na Krku. Kako je njoj biti u bendu?

– Meni je super, ja se na svakoj probi osjećam kao doma, ne znam jesam li igdje tako opuštena. Nažalost, nekad i preopuštena. Mislim da se nitko nije nagledao toliko mog izmotavanja kao oni. Meni je takva atmosfera jako ugodna i vrlo bitna kako bi se mogla i vokalno opustiti, nema tu srama, a ni premca. Mogu izaći iz sebe 100 posto, a oni će sve to stoički podnijeti, vedro je odgovorila.

Jelena je također zadužena za pisanje tekstova i melodiju, nastali su prije čak desetak godina i samo čekali pravu postavu kako bi zaživjeli u punom smislu.

– Jako sam sretna što ih napokon mogu čuti uz glazbeni aranžman, tvrdi frontwoman Andrić. Na pitanje kako bi opisali svoju glazbu, istaknuli su kako je basist Ivan siguran da spadaju u rubriku sexy rocka, dok su se svi ostali uz smijeh složili s njime. Neki bi ih opisali kao laganiji rock, a oni prepuštaju publici gdje će ih smjestiti.

Dvoume se oko toga koja im je najdraža svirka, točnije ne mogu se odlučiti je li to nastup na jubilarnom 40. Ri Rocku ili onaj u Klubu mladih gdje je, kako kažu, atmosfera bila odlična. Svaki član benda ima svoje glazbene uzore, pa su na taj način inspirirani kombinacijom više glazbenih žanrova i smjerova, no izdvojili su U2 i Linkin’ Park. Trenutno nadograđuju već postojeće pjesme jer svakoj žele dati još malo začina prije izlaska albuma, za koji nisu sigurni kada će točno izaći.

Uz smiješak kažu da su im najveće želje svirati kao predgrupa Juri Stubliću, no i snimiti album, dosegnuti malo veću publiku i opstati na sceni koliko god dugo budu mogli. Na pitanje utječe li život u Rijeci na njihovo stvaralaštvo odgovaraju: „Da, naravno. Rijeka je najbolji grad na svijetu!!!! Koga ne bi inspiriralo, ljudi su odlični, grad je divan. Tu smo kao bend doma“.

Pročitajte više o riječkoj demo sceni:

Rock grupa Fanaa: Fokusirani smo na stvaranje novog EP-a

Metal bend Krematorium: Posebno nas inspiriraju stvari koje nam se ne sviđaju u svakodnevici

Death metal bend Omnivore: Plan nam je postati najpoznatiji metal bend iz Hrvatske

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!