Predstavljanje biografije Arsena Dedića „Čovjek kao on“ večeras na Morskom prascu

Za glazbeni dio programa, tijekom kojega će biti izvedeni neki od Arsenovih najvećih hitova, pobrinut će se Nenad Krneta Krki, poznati glazbenik s Kantride i vođa sada već kultnog sastava Kantridersi. Arsenove pjesme Nenad Krneta izvest će u pratnji Venelina Mehića na harmonici.

Nenad Krneta Krki

Rijeka – Nakon iznimno uspješne književne večeri posvećene prerano preminulom Bekimu Sejranoviću, ljubitelji dobrog štiva i glazbe i večeras će na Morskom prascu, od 20 sati, moći uživati u još jednom iznimnom druženju. Projekt Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020 u partnerstvu s Vriskom, 13. riječkim sajmom knjiga i festivalom autora, na Morski prasac dovode promociju biografije Arsena Dedića „Čovjek kao on“, splitskog autora Zlatka Galla, Arsenovog dugogodišnjeg suputnika i autora brojnih bilješki za njegova diskografska izdanja.

Zlatko Gall je novinar, pisac i glazbeni kritičar, koji intenzivno prati stranu i domaću pop i rock scenu, recenzira glazbena izdanja i piše biografije glazbenika. Osim kroničarskog rada, teoretski se osvrće i na glazbenu kulturu, a u knjizi „Čovjek kao on“ osvrnuo se na cjelokupan Arsenov glazbeni opus, a pritom nije izostavio niti poeziju, glazbu za kazalište, film i televiziju te Arsenove pjesme za djecu. Knjiga također čitatelju nudi dubinski uvid u fenomen jedinstvenog kantautora, pjevača, glazbenika, pjesnika, niz biografskih podataka, izvatke iz Arsenovih intervjua, autobiografskih tekstova. „Čovjek kao on“ portret je umjetničkog djela Arsena Dedića.

– Knjiga je rezultat mog četrdesetgodišnjeg kritičarskog rada, a imam dovoljno godina pa sam Arsena pratio još kao klinac, reći će Zlatko Gall.

– U prvom redu ja sam glazbeni kritičar i ovo nije klasična biografija, ona prati Arsena kroz priču o njegovoj glazbi, a pokušao sam skicirati sve Arsenove faze i njegovu renesansnu umjetničku prirodu, osvrnu sam se na poeziju, citirao najznačajnije osvrte njegova djela i njegov nevjerojatan opus, spomenuo također i likovnu dimenziju njegova umjetničkog karaktera. Pokušao sam dati najviše od sebe, ne znam jesam li uspio u tome, ali komplimenti su uslijedili po izdavanju knjige. Inače, knjiga je izašla u zadnjem tjednu kolovoza, točno na obljetnicu Arsenove smrti, i reakcije bile odlične. Kritika je bila blagonaklona, iako je meni najveći kompliment da je Gabi zadovoljna i da mi je rekla da je već dva puta pročitala knjigu. Evo, mogu reći čak i da su kritike bile negativne sama činjenica da Matija i Gabi drže da je knjiga uspjela meni je dovoljna nagrada, zaključit će Gall.

A kakva bi to večer posvećena Arsenu bila bez njegovih pjesama. Za glazbeni dio programa, tijekom kojega će biti izvedeni neki od Arsenovih najvećih hitova, pobrinut će se Nenad Krneta Krki, poznati glazbenik s Kantride i vođa sada već kultnog sastava Kantridersi. Arsenove pjesme Nenad Krneta izvest će u pratnji Venelina Mehića na harmonici.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!