Predstavljanje knjige “Zelena tinta” – Kako izgleda hrvatska verzija slavnog “Ubojstva u Midsomeru”

Autor Tomislav Zagoda će sa čitateljima razgovarati o tome zašto piše o Gorskom kotaru, gdje nalazi inspiraciju za nadahnute toponime te – kad će sljedeća knjiga!

Rijeka – U utorak 30. listopada u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka gostovat će književnik Tomislav Zagoda koji je pod pseudonimom Bartol Fuchs autor krimi serijala o inspektoru Cuculiću,  prema mnogima hrvatskim “Ubojstvima u Midsomeru”.  Autor će predstaviti novi nastavak serijala – nakon zapažene “Žabarske noći” objavljena je “Zelena tinta”.

Autor će sa čitateljima razgovarati o tome zašto piše o Gorskom kotaru, gdje nalazi inspiraciju za nadahnute toponime te – kad će sljedeća knjiga!

“Zelena tinta” drugi je roman u serijalu. U slikovitom mjestašcu Lazarkina Vas djeluje amaterski književni klub naziva Zelena tinta. Osim što se okupljaju i razgovaraju o svojim radovima, jednom godišnje pozivaju k sebi na književni susret i nekog poznatog domaćeg pisca. Ovaj put odluka je pala da to bude Dina Hirš, autorica bestselera Kôd časti. Predsjednik književnog kluba Pavao Medved panično se plaši susreta s njom i protivi se njezinom dolasku. No ostali članovi ustraju u tome. Zbog njihove nepopustljivosti uskoro će viši inspektor Bruno Cuculić i njegova pomoćnica Sara morati riješiti zagonetku dvostrukog umorstva.

Član je DHK-a i autor nagrađenog tinejdžerskog romana Balada o Buginim gaćicama, kao i njegovog nastavka Krizni put Gustava S., o kojima će također biti riječi na susretu. Tu su i zbirka pripovjedaka Nek’ bude kaos, kao i nenabrojivi scenariji za dječji program HTV-a. Autor za sebe kaže da je najranije djetinjstvo proveo poput Tarzana – gotovo ne silazeći s grana voćnjaka obiteljske kuće, a inspiraciju za pristupačan i duhovit krimić Žabarska noć pronašao je u spomenutoj poznatoj seriji s malih ekrana.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!