Predstavljen je kompletan program 28. JazzTime Rijeka festival

Uz renomirane glazbenike domaće i svjetske jazz scene i na ovogodišnjem će JazzTimeu svoje skladbe kao domaćini predstaviti riječki glazbenici sa svojim projektima…

Rijeka – Najdugovječniji kvarnerski međunarodni festival jazz glazbe, JazzTime Rijeka, nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, ponovo otvara svoja vrata, od 14. do 16.studenog, na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe donoseći u svom programu ono najbolje sa svjetske i domaće jazz scene.

Uz već najavljene headlinere, Elvis Stanić Group, Chico Freeman’s Exotica te Gabi Novak i Matija Dedić Trio, koji će svojim nastupima u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku obilježiti ovogodišnje trodnevno festivalsko izdanje, JazzTime Rijeka će u klubu HKD-a ugostiti i Paždroć2, Dino Ivelja Quartet te First Time Quartet.

U četvrtak, 14. studenog publici će se u klubu HKD-a predstaviti Paždroć2 (Paždroć na kvadrat) – jazz kvartet kojeg čine mladi istarski i kvarnerski glazbenici koji izvode mješavinu autorskih skladbi te poznatih jazz standarda, ali i rjeđe izvođenih skladbi. U svojim autorskim djelima sastav teži modernijem prizvuku i modernijim motivima, no s elementima lokalnog folklora Istre i Kvarnera. Paždroć na kvadrat su Dorian Cuculić (klavijature), Robert Mikuljan (truba, krilnica), Filip Flego (gitara) i Sebastian Stell (bubnjevi).

U petak, 15. studenog, pozornicu preuzima Dino Ivelja Quartet kojeg čine glazbenici koji su se prethodno već susretali u raznim glazbenim kombinacijama te kao kvartet nastavili surađivati i u sljedećem sastavu: Dino Ivelja (bas gitara), Zvonimir Radišić (gitara), Luka Vrbanec (saksofon) i Edin Botić (bubnjevi). Na repertoaru će se naći jazz standardi nekih od najpoznatijih glazbenika (Herbie Hancock, Horace Silver, Charles Mingus, Bill Evans…), ali i nekoliko autorskih skladbi s naglaskom na moderniji zvuk.

Svoju kombinaciju autorskih skladbi i obrada raznih jazz klasika u subotu, 16. studenog pod zajedničkim imenom First Time Quartet predstavit će Franjo Črnjarić na saksofonu, Leo Škec na gitari, Karlo Lovrić na Hammondu te Rajko Ergić za bubnjevima.

Uz jazz koncerte, u sklopu ovogodišnjeg 28. izdanja JazzTime Rijeka predstavlja i edukativni projekt “Jazz u školama” koji obuhvaća nastupe, radionice i predavanja renomiranih jazz glazbenika i edukatora: Spartaco Črnjarić – gitara, Tonči Grabušić – bubnjevi, Damjan Grbac – kontrabas. Festival na taj način nastoji proširiti svoju ideju promocije jazz glazbe i teži k tome da se sve više djece i mladih upozna sa čarima slušanja, improvizacije i sviranja jazza, dok je osnovna ideja proširiti jazz glazbu i u škole.

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 150 kn, a u prodaji se nalaze i pojedinačne, dnevne ulaznice koje možete kupiti i tijekom održavanja festivala po cijeni od 70 kn. Prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima Moje karte sustava i na www.mojekarte.hr. Kompletan raspored koncerata i popratnih događanja 28. JazzTime Rijeka pronađite na službenoj stranici festivala. www.jazztimerijeka.com.

28. JazzTime Rijeka
Četvrtak, 14.11.2019.
Elvis Stanić Group – Velika dvorana
Paždroć2 – Klub HKD-a

Petak, 15.11.2019.
Chico Freeman’s Exotica – Velika dvorana
Dino Ivelja Quartet – Klub HKD-a

Subota, 16.11.2019.
Gabi Novak i Matija Dedić Trio – Velika dvorana
First Time Quartet – Klub HKD-a

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }