Predstavljene kandidatkinje koje će se u petak boriti za prestižnu titulu Kraljice 25. Riječkog karnevala

Kandidatkinje, kako bi bile izabrane i dobile „Zlatni plašt“, moraju publici dokazati poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati šarmom, plesnim i glazbenim umijećem

Rijeka – Na tradicionalnoj uvodnoj priredbi Riječkog karnevala, Izboru kraljice i primopredaji ključa Grada koja će se održati u petak, 17. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, maškare će preuzeti ključ Grada, karneval dobiti novu kraljicu.

Kroz zabavni program vodit će uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a za dobar štimung pobrinut će se Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy Ri i akrobati na štulama.

Kandidatkinje, kako bi bile izabrane i dobile „Zlatni plašt“, moraju publici dokazati poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati šarmom, plesnim i glazbenim umijećem.

Tako će u pratnji svojih karnevalskih grupa odmjeriti snage kandidatkinje:

  • Tajana Saršon Radaljac , Kunpanija z Halubja – Viškovo
  • Sara Kauzlarić, K.G. Simo via tamo – Zlobin
  • Dora Pilepić, K.U. Siti i pijani – Rijeka
  • Sara Matošević, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka
  • Sanja Pešćica, Pusni odbor Spinčići
  • Sara Puž, K.U. Zijat, sost, tancat i pit – Matulji

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tijekom riječkog „petog godišnjeg doba“ Grad će dobiti i karnevalsku vlast. Riječki će gradonačelnik Vojko Obersnel s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju, Kraljici i maškarama sve do 23. veljače. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommy-a Ri.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 30,00 kn, u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa, u petak 17. siječnja ispred Dvorane mladosti.

Prekosutra, 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki karneval službeno započinje dizanjem pusta ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet. Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom Karnevala.

Bit će tu još mnoštvo događanja, a detaljne informacije o programima u sklopu Riječkog karnevala 2020. mogu se pronaći na službenim stranicama Riječkog karnevala.

Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak pozvali su sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti i da podrže sve kandidatkinje i naravno da navijaju za svoju favoritkinju. Kako bi i ove godine Meštar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze na vrijeme Adria P.A. Škurinje ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!