Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Predstavnici najmoprimaca stanova u bivšem vlasništvu 3.Maja na sastanku kod ministra državne imovine

Tema sastanka bila je otkup stanova pod uvjetima kojima su stanove otkupljivali nositelji stanarskog prava

Zagreb - U Ministarstvu državne imovine, u petak, 2. kolovoza 2019. godine, ministar državne imovine Mario Banožić, državni tajnik Tomislav Boban, pomoćnici ministra Ivana Pintar i Leon Žulj, održali su sastanak s predstavnicima najmoprimaca stanova u bivšem vlasništvu Brodogradilišta „3.Maj“.

Ispred predstavnika najmoprimaca na sastanku su sudjelovali Nada Jelinić-Starčević, Marija Zurak, Dragan Zubak i Mika Lamešić.

Tema sastanka bila je otkup stanova pod uvjetima kojima su stanove otkupljivali nositelji stanarskog prava. Ministar Banožić saslušao je probleme predstavnika stanara. Kazao je kako razumije njihovu situaciju te kako će Ministarstvo ponuditi zakonske mogućnosti za rješavanje iznesenog problema.

Na sastanku je zaključeno i dogovoreno sljedeće: Ministarstvo državne imovine poslat će dopis za dostavu potrebne dokumentacije za svakog pojedinog korisnika stana kojih je ukupno 67. Nakon provedene analize, definirat će se prijedlog o mogućem zakonskom modelu otkupa stanova prema Odluci Vlade RH o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske.

Predstavnici najmoprimaca izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom i pokazanim razumijevanjem ministra Banožića i suradnika za njihove probleme.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.