ERSTE AD

Preko stotinu hodača iz Hrvatske na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja u Malinskoj

Na festivalu su sudjelovali hodači iz Varaždina, Karlovca, Novog Marofa, Samobora, Rijeke, Kraljevice, Opatije, Matulja te s otoka Krka

Malinska – “Festival sportske rekreacije”, nakon izuzetno bogatog ljetnog programa, nastavio se izuzetno uspješnim Festivalom nordijskog hodanja i pješačenja “Korakom do zdravlja” koji se održao u Malinskoj i okupio preko stotinu sudionika iz Hrvatske.

Na festivalu su sudjelovali hodači iz Varaždina, Karlovca, Novog Marofa, Samobora, Rijeke, Kraljevice, Opatije, Matulja te s otoka Krka, a domaćin je za svih pripremio i promidžbene materijale Malinske i otoka Krka te je ovo bila i odlična turističko – sportska promocija destinacije.

U organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve“”PGŽ te KŠR Gorovo i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica, ljubitelji ove popularne aktivnosti došli na svoje, a svemu je dodatno pogodovalo i prekrasno vrijeme. Sve je započelo na trgu na malinskarskoj rivi i to prigodnim pozdravom direktora TZ Općine Malinska Dubašnica Daniela Manzonija koji je izrazio zadovoljstvo što se festival održava u Malinskoj što je potvrda odlične suradnje SSR “Sport za sve” PGŽ i Malinske. Nakon njega, okupljenima se obratio i predsjednik SSR “Sport za sve” PGŽ Mladen Pokrajčić koji je podsjetio i na podatak da otok Krk ima preko 300 km staza za hodanje te je time neizostavna destinacija sportskih aktivnosti.

Svi sudionici su sudjelovali u petnaestominutnom vježbanju kako bi što spremnije krenuli na pohod, a organizator im je ponudio čak četiri rute te je svatko izabrao sebi najprimjereniju na koje su krenuli pod stručnim vodstvom licenciranih vodiča. Odlično raspoloženje trajalo je tijekom cijelog pohoda na svim rutama, a neki od sudionika su po prvi put bili na otoku Krku te su, prema njihovim riječima, pronašli novu omiljenu destinaciju ne samo za ljetne mjesece i odmor, već i za aktivnosti tijekom cijele godine. Festivala sportske rekreacije prometnuo se u vodeće događanje ovog tipa u PGŽ, a organizatori najavljuju već usko nove programe.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }