PREMIJERA PREDSTAVE ZA CIJELU OBITELJ Adriatico zabavna i duhovita predstava s ozbiljnom porukom o važnosti mora

Bajkovita predstava će malu i veliku publiku povesti u otkrivanje tajni Jadranskog mora kroz napetu priču o troje oceanografa koji na  dnu mora pronalaze  kovčeg s blagom.

Rijeka – Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca već će u subotu 12. prosinca 2020. u 12 sati premijerno izvesti svoju novu predstavu, predstavu “Adriatico” Siniše Novkovića. Predstava je to za cijelu obitelj koja na vrlo zabavan i često duhovit način prenosi ozbiljnu i važnu poruku.

– Adriatico je priča o intrigantnoj i intenzivnoj vezi čovjeka i mora. Priča je za sve naraštaje jer svatko će, bio on šestogodišnjak ili devedesetogodišnjak, razumjeti njenu pouku o važnosti očuvanja našeg okoliša i prirode, o važnosti mora koje pokriva sedam desetina Zemljine površine, ističe autor i redatelj predstave Siniša Novković koji potpisuje i dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, glazbu, animacije te oblikovanje svjetla.

U predstavi glume Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich koji nizom transformacija igraju višestruke uloge.

Bajkovita predstava će malu i veliku publiku povesti u otkrivanje tajni Jadranskog mora kroz napetu priču o troje oceanografa koji na  dnu mora pronalaze  kovčeg s blagom. Ali ne onim materijalnim. Da bi došli do njega, a dok im ograničeno vrijeme istječe, oceanografi moraju prethodno riješiti jedan zadatak… U rješavanju će im se pridružiti sredozemna medvjedica, periska i drugi ugroženi stanovnici Jadranskog mora.

Maštovita i zaigrana, uz čudesne projekcije i songove te bojne komične elemente, predstava “Adriatico” nudi poučnu zabavu za djecu i odrasle.  

Predstava je nastala u suradnji s Gradskim kazalištem mladih u Splitu gdje je izvedena u listopadu. 

Svoju premijeru na hrvatskom jeziku predstava će, s istom glumačkom ekipom, na pozornici “Zajca” doživjeti točno tjedan dana kasnije, u subotu, 19. prosinca u 12 sati.