Press konferencija Nacionalnog stožera Civilne zaštite – Ukupno 963 zaražena, od 6. travnja obavezne nove propusnice

Press konferencija Nacionalnog stožera Civilne zaštite – Ukupno 963 zaražena, od 6. travnja obavezne nove propusnice

FOTO: Screenshot YouTube

Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja

Zagreb – Najnovije informacije o stanju epidemije koronavirusa na području RH javnosti su prezentirali članovi Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

– U posljednja 24 sata broj zaraženih porastao je za 96 i sada su ukupno zaražene 963 osobe. 7680 osoba je testirano. 12,52 posto testiranih je pozitivno. Nema novopreminulih. Na respiratoru su 34 bolesnika. Oporavljenih je 73. Prosječna dob je 48,27 godina, kratko je na početku pressice rekao ministar zdravstva Beroš.

– U samoizolaciji se nalazi 21071 osoba. Preko tisuću je zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, 53 liječnika su pozitivna. Sada imamo drive-in sustav. Ljudi dolaze svojim automobilima i kroz otvoreni prozor im se uzima bris, a drugi djelatnik administrativne podatke. To je dobar sustav i treba ih stimulirati gdje god su oni mogući, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Ministar Božinović rekao je da se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na način da se mijenja način izdavanja propusnica.

“Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja. Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice”, rekao je Božinović.

Kompletnu press konferenciju možete pogledati na sljedećem linku.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!