Prijave na besplatne radionice projekta Coca-Colina podrška mladima i dalje otvorene za mlade u Rijeci

Radionice usmjerene na osnaživanje vještina i znanja traženih na tržištu odlična su prilika za mlade koji traže posao

Rijeka – Besplatne dvodnevne radionice programa Coca-Colina podrška mladima održat će se 23. i 24. svibnja u Rijeci, u prostorima Studentskoga centra.

Nakon odličnih reakcija polaznika prošlogodišnjih radionica, koje su se u Rijeci održale dvaput, i dodatnoga zanimanja mladih Coca-Cola HBC Hrvatska Riječanima je ponovno omogućila vrijednu izobrazbu pod vodstvom iskusnih predavača.

Visoka nezaposlenost, ali i nepodudarnost vještina i znanja koje mladi imaju s onima koje traže poslodavci potaknula je Coca-Colu HBC Hrvatska na pokretanje toga društveno odgovornog projekta. Projekt Coca-Colina podrška mladima počeo je 2017., a zbog pozitivnih povratnih informacija i visokoga postotka mladih polaznika koji su nakon završetka programa u kratkome roku pronašli posao u ovoj se godini provodi s još ambicioznijim ciljevima. U prve je dvije godine provedbe projekta u radionicama sudjelovalo oko tisuću polaznika diljem Hrvatske, a ove će godine na radionicama sudjelovati čak 1700 mladih do 30 godina koji su završili obrazovanje, ali još nisu pronašli posao. Prvi će put sudjelovati i studenti.

Najbolja su preporuka za prijavu i sudjelovanje zadovoljni polaznici, a jedna je od njih i Ankica Jurčević koja je na radionicama programa sudjelovala 2018. u Rijeci: „Sudjelovanje na radionicama iskustvo je koje bih preporučila svakoj mladoj osobi koja se priprema za ulazak na tržište rada. Kao posebnu vrijednost ovih radionica izdvojila bih predavače koji imaju iznimna praktična znanja, a prenose ih na zanimljiv način i uz prijateljski pristup.”

Tijekom dvodnevnih radionica mladi u Rijeci moći će učiti o životnim i poslovnim vještinama koje mladima najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, a koje poslodavci traže. Prvi dan programa posvećen je poslovnim vještinama, odnosno temama kao što su upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima će predavati iskusni predavači Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić. Drugi je dan posvećen stjecanju novih spoznaja povezanih sa životnim vještinama, poput osobnoga razvoja i razumijevanja sebe, komunikacije i davanja povratnih informacija te interakcije i umrežavanja, o kojima će mladima govoriti stručnjakinje za ljudske potencijale Ivana Glavaš i Anđela Šimunac.

Prijave su na besplatne radionice programa Coca-Colina podrška mladima za 2019. otvorene, a mladi još mogu osigurati svoje mjesto na mrežnim stranicama Coca-Cole HBC Hrvatska. Osim u Rijeci u ovoj će se godini radionice održati i u Koprivnici, Bjelovaru, Požegi, Karlovcu, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Šibeniku i Zagrebu.

Uz sudjelovanje na predavanjima polaznicima će biti dostupna i mrežna obrazovna platforma na kojoj će biti dostupni dodatni materijali i literatura. Na kraju dvodnevnoga programa Coca-Cola HBC Hrvatska izdat će potvrdu o završenoj obuci, a životopisi sudionika ostat će u bazi partnera projekta – Grupe Selectio, vodeće grupacije u upravljanju ljudskim potencijalima u Hrvatskoj.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!