PRIJEVARE NA INTERNETU – OPREZ Riječanka dogovorila online kupnju vozila, ali nikad joj nije dostavljeno

Vjerujući navodima iz objavljenog oglasa na internetu Riječanka je s nepoznatom osobom dogovorila kupnju osobnog vozila i uplatila traženi iznos, pri čemu je oštećena za oko 73.000 kuna. 

Rijeka – Policijska uprava primorsko goranska poziva građane na pojačani oprez pri korištenju neprovjerenih internetskih sadržaja budući da mogu postati žrtvom prijevara.

Tako je ovih dana u Rijeci policija zaprimila kaznenu prijavu 47-godišnje hrvatske državljanke koja je materijalno oštećena prilikom dogovaranja kupnje vozila putem interneta.

Naime, vjerujući navodima iz objavljenog oglasa na internetu o povoljnoj kupnji vozila dogovorila je s nepoznatom osobom kupnju osobnog vozila i uplatila traženi iznos, međutim, spomenuto vozilo joj nikad nije dostavljeno čime je materijalno oštećena za oko 73.000 kuna.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela prijevare, građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni kome se obraćaju za kupnju vrijednih materijalnih stvari, s kime sklapaju ugovorne odnose virtualno i pod kojim uvjetima. Napominjemo pritom da nerazmjerna ponuđena cijena u odnosu na tržišnu cijenu neke materijalne stvari, kupcima bi svakako trebalo biti upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!