Primorsko – goranska županija i Ekonomski fakultet u Rijeci sudionici projekta Future 4.0 čiji je cilj prilagodba javnih službi na nove tehnologije i nadolazeće trendove

Svrha Projekta je unapređenje upravljanja u području obrazovanja i osposobljavanja za proizvodne djelatnosti u skladu s potrebama 4. industrijske revolucije koju karakterizira koncept tzv. pametne proizvodnje „Smart Factory“, automatizacija i poslovanje putem Interneta, s naglaskom na industriju

Rijeka – U prostoru Regionalne energetske agencije Kvarner u organizaciji Primorsko-goranske županije održana je prezentacija projekta Future 4.0 na temu “Upoznavanje dionika s aktivnostima i dosadašnjim rezultatima projekta“.

Tijekom prezentacije sudionike se upoznalo s ciljevima Projekta te budućim i završenim aktivnostima. Budući da Projekt ima za cilj pružiti podršku javnim tijelima na regionalnoj razini u uspostavljanju okvira za upravljanje i prilagodbu tehnološkim trendovima, prezentacija je bila odlična prilika kako bi se saznalo što se u 2020. godini planira ostvariti kroz razvoj modela pametnog obrazovanja prilagođenog potrebama 4. industrijske revolucije.

Projekt „FUTURE 4.0 – ManuFactUring educaTion and training governance model for IndUstry 4.0 in the Adriatic-Ionian aREa“, odnosno „FUTURE 4.0 – Obrazovanje u proizvodnom sektoru i model upravljanja obrazovanjem za 4. industrijsku revoluciju na jadransko-jonskom području“ sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Jadransko – jonskog programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. (Interreg ADRION).

Svrha Projekta je unapređenje upravljanja u području obrazovanja i osposobljavanja za proizvodne djelatnosti u skladu s potrebama 4. industrijske revolucije koju karakterizira koncept tzv. pametne proizvodnje „Smart Factory“, automatizacija i poslovanje putem Interneta, s naglaskom na industriju.

Nositelj Projekta je Regija Veneto, a od hrvatskih partnera osim Primorsko-goranske županije sudjeluje i Ekonomski fakultet u Rijeci. Sudjelovanjem u projektu Primorsko-goranska županija će ostvariti sufinanciranje od strane Europske unije u iznosu od 71.128,82 EUR, dok iznos od 12.552,15 EUR predstavlja vlastiti udio u projektu što zajedno čini ukupni proračun projekta za Županiju u iznosu od 83.680,97 EUR. Ukupna vrijednost projekta za sve partnere iznosi 1.000.726,28 EUR.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!