Primorsko-goranska županija i ove godine financijski stala iza Riječkog karnevala

Riječki karneval predstavlja manifestaciju koja kombinacijom lokalnog folklora i mitologije starih Slavena doprinosi prepoznatljivosti Županije kao turističke destinacije

Rijeka – Zamjenica župana Marina Medarić i direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa potpisali su danas ugovor o sufinanciranju 37. međunarodnog Riječkog karnevala u ukupnom iznosu od 95.000,00 kuna.

Kako je istaknula zamjenica Medarić, Primorsko-goranska županija već godinama na taj način pomaže u održavanju ove velike turističke manifestacije i centralnog karnevalskog događanja u našoj Županiji. Kako je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora, međunarodni Riječki karneval jedan je od najvećih u Europi. Utemeljen je na višestoljetnoj tradiciji našega kraja, a od 1982. godine održava se organizirano u današnjem obliku. Riječki karneval predstavlja manifestaciju koja kombinacijom lokalnog folklora i mitologije starih Slavena doprinosi prepoznatljivosti Županije kao turističke destinacije.

U završnom događaju, međunarodnoj karnevalskoj povorci koja će se održati 23.veljače, očekuje se sudjelovanje preko 100 grupa s približno deset tisuća maskiranih sudionika i približno 100.000 domaćih i inozemnih gledatelja.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj, Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!